Unde a dispărut „Ilie Năstase” după zeci de ani? Marele campion român, dezamăgit: „Nu mai e nimic cum era înainte”

Mihai Rosoiu / 21.06.2021, 11:05
Unde a dispărut „Ilie Năstase” după zeci de ani? Marele campion român, dezamăgit: „Nu mai e nimic cum era înainte”

Surpriză de proporții în acest an la Roland Garros. A dispărut aleea „Ilie Năstase” după zeci de ani. Aleea care-i purta numele marelui campion român în complexul parizian nu mai există. Prezent în acest an la finalele competiției recent încheiate, bucureșteanul a făcut câteva dezvăluiri colosale despre perioada în care domina sportul alb în lume.

Nimeni nu știe unde a dispărut aleea „Ilie Năstase” după zeci de ani

În ediția 2021 a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, organizatorii au recurs la mai multe schimbări. Una dintre cele mai surprinzătoare l-a afectat direct pe marele Ilie Năstase. Fost câștigător al competiției din capitala Franței, românul primise un cadou din partea celor care se ocupă de administrarea legendarei baze.

Datorită performanțelor fabuloase obținute de „Nasty” de-a lungul timpului, numele fostului mare tenismen a apărut pe una dintre aleile complexului. Aleea Ilie Năstase era un omagiu pentru ceea ce a însemnat românul în sportul alb.

Toate bune și frumoase până în 2021, când aleea cu pricina a dispărut. Prezent la finalele de la Paris din acest an, Ilie Năstase s-a arătat dezamăgit de decizia administratorilor, care nu i-au mai asociat numele cu acea alee.

Știi că atunci când i-au dat numele au făcut-o pentru că eram cam singurul care stătea la parole și un pahar cu ei, cu organizatorii, după meciuri. Bine, să nu îți închipui că făceam nu știu ce beții, beam mai mult suc și Cola. Ceilalți se îmbrăcau în trening și fuga, la odihnă, la hotel! Viață sportivă”, a povestit cu haz fostul număr 1 mondial.

Dezamăgit de direcția în care se îndreaptă tenisul

Nu de puține ori, Ilie Năstase a declarat că modificările repetate care se petrec în tenis sunt în detrimentul acestui fenomen. De altfel, din această cauză, fostul sportiv a fost ținta mai multor critici. În ciuda reacțiilor negative la adresa sa, „Nasty” a continuat să-și suțină punctele de vedere într-un mod cât se poate de vocal.

După apariția coronavirusului, a decis să nu mai meargă atâ de des la competițiile internaționale de anvergură.  Ilie Năstase a declinat invitația lui Ion Țiriac de a fi prezent la Madrid. Acolo unde fostul său partener de dublu organizează un mare turneu. La Paris, însă, nu a lipsit, însă a avut parte de o mare dezamăgire. Aceea de a constata că aleea, care-i purta numele, a dispărut din complexul Roland Garros:

Nu mai este, au desființat-o. Ți-am zis că nu mai seamănă nimic cu ce era înainte”, a declarat Ilie Năstase într-un interviu pentru gsp.ro.