“Ungaria Mare” pe stadion la Budapesta. Ce au afișat ultrașii maghiari în peluză la meciul cu Estonia

Bogdan Solomon 23.03.2023, 22:02
“Ungaria Mare” pe stadion la Budapesta. Ce au afișat ultrașii maghiari în peluză la meciul cu Estonia

Maghiarii sfidează UEFA și continuă să folosească simbolurile „Ungariei Mari”. Acestea au fost afișate de ultrași în timpul meciului disputat joi seara pe „Puskas Arena” din Budapesta.

„Ungaria Mare” și-a făcut apariția pe stadionul din Budapesta. Ce au afișat ultrașii maghiari la meciul cu Estonia

În ciuda reacției ferme venite din partea forului european, care le-a interzis să folosească simbolurile considerate revizioniste și i-au amenințat cu sancțiuni dure în cazul în care nu se vor supune, ungurii le expun fără probleme. Stă mărturie imaginea surprinsă de gsp.ro chiar în timpul amicalului cu Estonia.

Isprava aparține celei mai dure facțiuni a galeriei maghiare, numite „The Carpathian Brigade”, care a afișat steagul Ungariei Mari, l-a acoperit câteva minute mai târziu, după care l-a afișat din nou. În jurul lui a apărut și un mesaj în limba maghiară: „Csak Egyutt (n.r. doar împreună)”.

Sursa citată îi atribuie, însă, acest comportament doar facțiunii mai sus amintite, precizând că restul spectatorilor au avut o conduită ireproșabilă. În tribunele stadionului au fost peste 35.000 de persoane.

Maghiarii nu renunță la steagurile cu „Ungaria Mare”. Mesaj dur pentru România

Cu doar câteva ore în urmă, Federația de Fotbal din Ungaria admitea că UEFA nu i-a permis să utilizeze simbolurile „Ungariei Mari” în timpul meciurilor, dar anunța că nu va pune punct acestei practici, lansând chiar și un atac la adresa României, pe motiv că forul condus de Răzvan Burleanu nu ar avea competența necesară de a se opune.

„Așa cum a promis președintele Sandor Csanyi, MLSZ a adresat organizațiilor internaționale interesate de caz o întrebare clarificatoare. Evaluând poziția scrisă a UEFA și FARE și având în vedere situația, a hotărât că harta istorică a Ungariei fără texte și alte simboluri clare sau ascunse nu face obiectul procedurilor disciplinare și, prin urmare, permite folosirea steagului în conformitate cu condițiile asociației.

Pe 20 martie, MLSZ a oferit informații detaliate și exacte despre cele de mai sus. Însă, din păcate, situația a fost greșit înțeleasă și greșit interpretată în unele cazuri. Din cauza incertitudinilor și neînțelegerilor apărute în presă, considerăm important să repetăm, să confirmăm și să completăm anunțul nostru anterior cu o scurtă explicație.

Repetăm ​​că este o decizie a MLSZ, nu am susținut și nici nu pretindem acum că UEFA a permis sau a interzis în mod specific introducerea steagului. Am declarat și declarăm în continuare că ambele organizații (și MLSZ) continuă să condamne toate formele de discriminare și vor lupta împotriva mesajelor rasiste, de excludere sau politice.

Considerăm că cele de mai sus sunt clare, bine întemeiate și respectă regulile și că FARE, UEFA și MLSZ au abordat problema cu atenția cuvenită. Din informațiile noastre, doar Federația Română de Fotbal (FRF) a interpretat faptele din propriul punct de vedere, în mod unilateral și probabil cu informații limitate, și a atacat în mod nejustificat decizia MLSZ”, se arată în comunicatul Federației maghiare.

Urmăriți Playsport.ro și pe