Veste proastă pentru Simona Halep după finala de la Australian Open. Cum a afectat-o în mod direct

Dragos Stefanescu 28.01.2023, 16:49
Veste proastă pentru Simona Halep după finala de la Australian Open. Cum a afectat-o în mod direct

Aryna Sabalenka și Elena Rybakina s-au înfruntat în finala feminină de la Australian Open. După mai bine de două ore de joc bielorusa s-a impus în trei seturi și a cucerit marele trofeu. De partea cealaltă, Rybakina va face un salt important în clasamentul mondial după ce a jucat în finala de la Melbourne. Aceste modificări aduc pentru Simona Halep o nouă coborâre în ierarhia WTA.

Simona Halep, cădere liberă în clasamentul mondial după finala de la Australian Open

Sâmbătă, 28 ianuarie, în finala feminină de la Australian Open s-au înfruntat Aryna Sabalenka (24 de ani, 5 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 25 WTA).

Rybakina a început excelent meciul și și-a adjudecat primul set după doar 34 de minute cu scorul de 6-4. În setul al doilea Sabalanka și-a impus jocul și a câștigat cu 6-3. În setul decisiv bielorusa și-a continuat revenirea spectaculoasă. Aryna s-a impus cu scorul de 6-4. Principalul atu al Arynei a fost serviciul , ea reușind nu mai puțin de 17 ași în acest meci. Astfel, după două ore și jumătate de joc Aryna Sabalenka a câștigat partida cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3. Ea a cucerit astfel primul titlu de Grand Slam din carieră.

În urma succesului de la Melbourne, Sabalenka va primi 2.000 de puncte în clasamentul WTA dar și un cec în valoare de 2.052.750 dolari. Ea va urca de luni pe locul 2 în clasamentul mondial, aceasta fiind cea mai bună clasare a sa din carieră.

De partea cealaltă, Elena Rybakina va fi recompensată cu 1.300 de puncte WTA și 1.121.250 dolari. Kazaha va urca pe locul 10 mondial. Pe parcursul turenului de la Melbourne Rybakina a devansat-o în ierarhia WTA pe Simona Halep, care va coborî până pe locul 15.

Simona Halep se antrenează intens la Dubai. Românca are un nou preparator fizic

Simona Halep este suspendată temporar din tenis în urma scandalul de dopaj în care a fost implicată. Românca așteaptă cu nerăbdarea judecarea cazului său și speră să revină cât mai repede pe teren.

În timp ce Australian Open este în plină desfășurare, Simona Halep a decis să plece într-o vacanță exotică. Ea a ales ca destinație luxosul Dubai, unde îmbină relaxarea cu sesiunile de antrenament.

La Dubai, Simona Halep are alături mai multe persoane care o ajută să se mențină în formă maximă. Pe rețelele de socializare au apărut fotografii în care Simona este alături de preparatorul fizic Fabien Cosmao (de la Academia Mouratoglou), Vasile Antonescu (partener de sparring) și Mihai Pal (de la clinica Kineticsport & Medicine). Prezența lui Cosmao alături de Simona Halep confirmă faptul că parteneriatul dintre româncă și Patrick Mouratoglou este în continuare activ.

Urmăriți Playsport.ro și pe