Vestea momentului despre frații Tate. Ce îi lasă procurorii să facă acum prin toată România: „Multe persoane mi-au greșit”

Catinca Giosanu 01.10.2023, 08:48
Vestea momentului despre frații Tate. Ce îi lasă procurorii să facă acum prin toată România: „Multe persoane mi-au greșit”

Frații Andrew și Tristan Tate au parte de vești proaste la final de săptămână.  Milionarii britanici au fost eliberați și plasați sub control judiciar. Prin urmare, se așteptau să scape de interdicția de a călători, mai ales că ei se consideră nevinovați. Din nefericire, magistrații le-au dat o veste neașteptată în ceea ce privește măsura controlului judiciar.

Vești proaste pentru Andrew și Tristan Tate

Andrew şi Tristan Tate au scăpat de interdicția de a părăsi Bucureștiul și județul Ilfov. Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis joi, 28 septembrie, că cei doi britanici pot părăsi Capitala şi judeţul Ilfov, fiind liberi să se deplaseze pe teritoriul României. Magistratul le-a respins însă cererea de a părăsi țara. Cei doi britanici au petrecut jumătate de an în spatele gratiilor.

Fraţii Tate scăpaseră de arestul la domiciliu pe 4 august, când au fost plasaţi sub control judiciar, cu mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată.

Cererea de a pleca din România, respinsă

Veștile rele se țin lanț pentru cei foi frați. Cei doi afaceriști au încercat zilele trecute să își recupereze mașinile de lux pe care autoritățile au pus sechestru la finalul anului trecut, când au ajuns în spatele gratiilor. Ei au avertizat că sunt dispuși să investească în alte mașini dacă cele pe care le au deja nu vor fi recuperate.

Nu o să iau măsuri legale împotriva statului român. Cred că România nu are așa mulți bani ca națiune și nu vreau să iau banii școlilor și spitalelor. Dar o să iau măsuri legale selectiv împotriva unor persoane. Mult persoane care mi-au greșit. Nu îmi pasă de ele (n.r. mașini), îmi voi cumpăra altele. Acelea sunt deja învechite”, a declarat Tristan Tate, la Antena Stars.

Joi, 28 septembrie, frații Tate au mai primit o veste importantă. Cei doi influenceri britanici au aflat că limitarea de a se deplasa fiind sub controlul judiciar a fost modificată de la județul Ilfov la tot teritoriul României. Problema este că nu au voie să iasă din țară. Ei au cerut permisiunea să plece din România, cu obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a Europei, însă răspunsul nu a fost unul favorabil în cazul lor.

În baza art. 207 Cpp, menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana şi Radu Alexandra Luana, până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. (…) Dispune înlocuirea obligaţiei inculpaţilor de a nu părăsi municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov cu obligaţia inculpaţilor de a nu părăsi teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată.”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă.

Urmăriți Playsport.ro și pe