Vești proaste pentru Simona Halep. S-a aflat cât va fi suspendată? Dezvăluiri făcute de un jurnalist american: „Cel puțin”

Alex Cazacu 02.06.2023, 13:41

Potrivit informațiilor apărute în presă, apărarea Simonei Halep nu o va putea păsui de la suspendare. Cel puțin, așa spune un celebru jurnalist din Statele Unite ale Americii. Tenismena a fost depistată pozitiv la testul anti-doping de anul trecut, iar acum așteaptă să fie judecată, fiind suspendată provizoriu.

Vești proaste pentru Simona Halep. Cât va fi suspendată sportiva, potrivit unui jurnalist american

Din păcate, pentru sportiva noastră veștile nu sunt tocmai bune. Simona Halep a jucat tenis de opt luni de zile, iar în urmă cu câteva săptămâni a fost acuzată din nou de dopaj. Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat recent că sportiva a încălcat o nouă regulă cu privire la dopaj.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară și separată a Programului anti-doping din tenis”, au transmis reprezentații agenției.

Rothenberg: „Va fi suspendată cel puțin un an”

Românca a încercat de mai multe ori să se apere, precizând că a ingerat substanța involuntar. Ei bine, un celebru jurnalist american susține că modul în care încearcă să se apere Simona Halep nu o va ajuta. Jurnalist la New York Times, Ben Rothenberg este de părere că dubla campioană de Grand Slam ar putea fi suspendată cel puțin un an de zile.

„Și dacă Simona Halep va câștiga procesul în care anunță că a fost vorba de o greșeală sau neglijență semnificativă, ea tot va fi suspendată cel puțin un an. Asta ar însemna că, și dacă s-ar fi judecat mai devreme, ea oricum nu ar fi jucat tenis acum”, explicat Rothenberg, potrivit newsweek.ro.

Vești proaste pentru Simona Halep. Cât timp ar putea fi suspendată sportiva
Vești proaste pentru Simona Halep. Cât timp ar putea fi suspendată sportiva

De ce a fost amânat din nou cazul Simonei Halep. Ce spun reprezentanții ITIA

Audierea programată pe 28 mai a fost amânată de către Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis. La aflarea deciziei, Simona Halep s-a arătat din nou a fi foarte dezamăgită de atitudinea ITIA. Ulterior, Agenția a venit cu explicații în acest sens.

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz. În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, a transmis ITIA, potrivit presei de peste hotare.

Urmăriți Playsport.ro și pe