VIDEO + FOTO. Imagini fabuloase de la biserică: ”Milostivul” Gigi Becali, urmat pas cu pas de ”duhovnicul” Brad Pitt Tudor. Gest impresionant al milionarului

Ștefănescu Dragoș / 03.12.2021, 14:17
VIDEO + FOTO. Imagini fabuloase de la biserică: ”Milostivul” Gigi Becali, urmat pas cu pas de ”duhovnicul” Brad Pitt Tudor. Gest impresionant al milionarului

Gigi Becali este unul dintre cei mai mediatizați patroni din fotbalul românesc. Fiind o fire vulcanică, finanțatorul FCSB a fost mereu implicat în conflicte. În ciuda temperamentului său, latifundiarul din Pipera a dat dovadă de-a lungul anilor și de multă empatie pentru semenii săi. De curând, Gigi Becali a făcut un gest impresionant față de un om cu dizabilități, chiar în curtea unei biserici.

Gigi Becali, omul contrastelor

Gigi Becali a devenit un personaj cunoscut în media românească după ce a preluat echipa Steaua, ulterior devenită FCSB. În urma investițiilor făcute la echipa roș-albastră, dar și datorită temperamentului său a devenit rapid unul dintre personajele cele mai mediatizate din România. Fire vulcanică, Gigi Becali a avut de-a lungul anilor nenumărate conflicte. Însă, în ciuda temperamentului său, latifundiarul din Pipera a fost mereu empatic față de semenii săi.

Gesturile de caritate ale lui Gigi Becali se întind de-a lungul multor ani și nu pot fi contorizate, multe dintre ele fiind făcute departe de ochii presei. Totodată, Gigi Becali a adus alături de el oameni de aceeași conduită morală cu a lui dar și cu principii creștine solide. Unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai săi este fostul arbitru Alexandru Tudor. Fostul cavaler al fluierului este recunoscut pentru pioșenia sa, lucru dovedit cu fiecare ocazie.

Gigi Becali, gest impresionant în curtea bisericii

Recent, Gigi Becali, însoțit de Alexandru Tudor, a impresionat din nou pe toată lumea printr-un gest emoționant.

Gigi Becali și Alexandru Tudor s-au aflat în curtea Mănăstirii Radu Vodă. Cu toate că în București vremea era una extrem de rece și ploioasă cei doi au așteptat fără ezitare. Sfântul Nectarie, tămăduitorul și ajutătorul celor în nevoi, este unul dintre cei mai iubiți sfinți de către români. Aflat alături de oamenii de rând la slujba din curtea mănăstirii, latifundiarul din Pipera a fost abordat de un om cu dizabilități. Vizibil afectat de prezenta acestui om nevoiaș, Gigi Becali și-a scos haina, a îngenunchiat și l-a îmbrăcat pe cel care a venit să-i ceară ajutorul. Scena a culminat cu momentul în care finanțatorul FCSB l-a luat în brațe pe omul în cârje pentru a putea să-l protejeze de ploaie și frig. În filmare se vede cum toți cei din jur se uită la scenă cu uimire.

Gigi Becali ridică noi lăcașe de cult

Gigi Becali a contribuit financiar, de-a lungul timpului, la ridicarea multor lăcașe de cult în România. Ultimul, în Teleorman, acolo unde a devenit ctitorul Bisericii de la Manăstirea Pantocrator.

În județul Vâlcea, la Olănești, omul de afaceri a cumpărat un teren imens, unde ridică o mănăstire în care femeile nu vor avea acces, notează publicația locală Indiscret. Sursa citată prezintă imaginea unui panou afișat la granița terenului, pe care scrie „Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!”

Femeile şi bărbaţii nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbaţii”, a declarat Becali pentru Libertatea.

Latifundiarul din Pipera spune că vor fi, de fapt, două mănăstiri, una pentru călugări, alta pentru maici, la o distanță de 7 kilometri.