VIDEO. Rușinea trăită de David Popovici a ieșit la iveală. Dublul campion mondial din România a povestit momentul

Octavian Vasilescu / 27.06.2022, 13:26
VIDEO. Rușinea trăită de David Popovici a ieșit la iveală. Dublul campion mondial din România a povestit momentul

David Popovici și Robert Glință s-au întors acasă după participarea la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

În fața reporterilor, David Popovici a rememorat prima sa întâlnire cu Robert Glință. În 2016, David avea 11 ani și a făcut rost de un autograf de la Glință.

Momentul în care David Popovici i-a cerut un autograf lui Robert Glință

De asemenea, Glință a recunoscut că acela a fost primul autograf pe care l-a acordat vreodată. Acum, cei doi sportivi de calibru sunt colegi la CS Dinamo:

Voi continua să fac asta pentru că eu, la rândul meu, am avut idoli. Sunt onorat să fiu numit idolul unor copii. Îmi aduc aminte când l-am văzut prima dată pe Robert Glință, în 2016, la Internaționalele României, ținute la bazinul de la Dinamo, că îmi era tare rușine să cer o poză cu el, să cer un autograf.

Ai mei m-au împins, așa cum fac și acum părinții cu copii care vor să facă poze cu mine: «Hai, hai, fă poză cu el. / Dar nu vreau să merg. / Du-te, du-te, că e ok». Și a fost foarte ok, pentru că Robert a fost și este un băiat foarte deschis, e și el idolul multor copii.

Sper ca, împreună, să fim cei mai mari idoli din sport, poate. Robert mi-a spus atunci că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată și încă îl am undeva, prin sertare.

E un lucru frumos să ai idoli și oameni pe care poți să-i urmărești cu sufletul la gură și care să te inspire atât de tare, cum sper că fac și eu acum”, a spus Popovici.

Robert Glință și David Popovici

VIDEO David Popovici a adus aurul în țară

David Popovici, dublu campion mondial

David Popovici a câștigat două finale la Mondialul de la Budapesta, la 100 metri liber și 200 metri liber.

Din 1973 nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câștige medalia de aur la CM de natație în ambele probe. Jim Montgomery era ultimul care reușise această performanță, la Belgrad.

În următoarele două luni, David Popovici va mai concura la trei competiții majore. Prima va fi la Otopeni, aproape de casă.

El va participa la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni, în perioada 5-10 iulie. Această competiție va fi transmisă în direct pe canalele TVR.

După concursul din România, el va merge la Roma. În perioada 11-17 august va participa la Campionatele Europene de seniori.

Vara lui David se încheie la Lima, capitala statului Peru. El va concura la Campionatele Mondialele de juniori în perioada 30 august – 4 septembrie. Pentru David va fi ultima ediție a Mondialelor de juniori la care va putea participa.

A fost lăudat de presa din străinătate

L’Equipe: „Maxime Grousset a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de natație, în proba de 100 metri liber. Francezul a fost învins de românul David Popovici, în vârstă de 17 ani. Am visat la o medalie de aur, dar Grousset a fost învins cu șase sutimi. Popovici a obținut medalia de aur, iar canadianul Joshua Liendo Edwards a completat podiumul”.

Marca: „Dublă istorică pentru tânărul David Popovici. Pentru prima oară din 1973 încoace, românul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur în probele de 100 metri liber și 200 metri liber. O finală de 100 metri liber este o cursă unică, nu se compară cu nimic. Presiunea nu-l afectează pe Popovici, care a câștigat pe final. Chiar dacă a arătat mai bine în semifinale, unde a avut un stil agresiv, Popovici a tranșat și finala. Întreaga lume a sportului îl consideră un star în ascensiune”

RMC Sport: „Popovici a devenit al doilea cel mai tânăr campion mondial din istorie. Americanul Andy Coan rămâne lider în acest clasament. Maxime Grousset a ratat medalia de aur la numai șase sutimi, fiind învins de Popovici”.