VIDEO. Simona Halep a rămas fără cuvinte când a văzut ce făcea adversara ei. Momente uluitoare la Toronto

Gabriel-Alexandru Ioniță 11.08.2022, 13:28
VIDEO. Simona Halep a rămas fără cuvinte când a văzut ce făcea adversara ei. Momente uluitoare la Toronto

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Toronto după ce a trecut în turul doi de chinezoaica Shuai Zhang, scor 6-4, 6-2. Jucătoarea din România a asistat în timpul acestui joc la momente extrem de rar văzute pe un teren de tenis, la un astfel de nivel.

Simona Halep a asistat la momente greu de explicat în timpul meciului cu Shuai Zhang de la Toronto

Jucătoarea de 33 de ani din China a întâmpinat probleme uriașe la serviciu în prima parte a meciului. Mai exact, ea pur și simplu nu a putut să își arunce mingea în aer așa cum și-ar fi dorit, pentru a executa un serviciu bun. Și asta în condițiile în care nu a bătu vântul în timpul acestui joc și nici alte probleme meteorologice nu au fost semnalate.

Shuai Zhang a dat semne clare că nu înțelegea ceea ce i se întâmpla în acele momente. Ea a privit în mai multe rânduri nedumerită spre loja în care se aflau susținătorii săi. Problema a durat până în game-ul al cincilea al primului set. De atunci, chinezoaica a reușit să se concentreze și să servească la parametri obișnuiți.

Până atunci însă, ea i-a permis Simonei Halep să facă două break-uri iar pe unul dintre ele nu a mai reușit să îl recupereze până la finalul setului. Românca a câștigat astfel prima manșă cu scorul de 6-4. În acele prime game-uri, Zhang a comis două duble greșeli, iar serviciile pe care le-a pus în teren au fost foarte moi și i-au permis Simonei să ia inițiativa rapid în punctele respective.

Meci aparent accesibil pentru româncă în optimile de finală

Paradoxal, în setul secund, deși a servit mai bine, chinezoaica a reușit să câștige doar două game-uri, față de cele patru din primul set. Astfel, Simona Halep a câștigat în cele din urmă cu 6-4, 6-2 și va juca în optimile de finală cu elvețianca Jil Teichmann, care a trecut, în mod surprinzător, în turul doi de estona Anett Kontaveit, ocupanta locului doi în clasamentul WTA.

Simona Halep pare a fi favorită pe hârtie înaintea acestui meci. Românca a arătat o dispoziție foarte bună de joc în primele două tururi, când nu a pierdut niciun set. De asemenea, ea se simte oricum foarte bine în Canada, la Rogers Cup, indiferent că acest turneu se dispută la Toronto sau Montreal.

CITEȘTE ȘI Imagini șoc la Toronto cu rivala româncei Simona Halep. Cum s-a prezentat la teren după ce a fost supusă unui val de critici