100 milioane de euro pentru arena unică din România. Cum va arăta noul stadion din Pitești. VIDEO

Robert Zanfir 27.09.2022, 21:17

România va avea o nouă arenă ultramodernă. Construcția noului stadion „Nicolae Dobrin” se va face cu finanțarea CNI (Compania Naţională de Investiţii).

Revenită în sezonul trecut în Superliga, FC Argeș a avut parte de o ascensiune neașteptată în campionat. Nu i-a fost deloc de ajutor lui Andrei Prepeliță, contestat de fiecare dată de suporterii locali. Fostul mijlocaș al FCSB trece în aceste momente prin clipe grele. După trei eșecuri consecutive, scaunul i se clatină tot mai rău. Iar pentru piteșteni urmează întâlnirile cu FCSB și cu Universitatea Craiova.

Piteștiul va avea un stadion nou, de 100 de milioane de euro

Argeșenii au toate motivele să lupte pentru un loc cât mai bun în Superliga. Echipa va avea curând o nouă casă. Conform universulargesean.ro, Consiliul Local va da „undă verde” noului stadion „Nicolae Dobrin”, iar de vineri city-managerul Piteștiului va merge şi va depune documentele la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Noul stadion „Nicolae Dobrin” va fi de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene).

Arena pe care cândva au călcat și giganții de la Real Madrid va avea o capacitate de 15.200 de locuri.

„Piteștiul şi piteştenii meritau un asemenea complex sportiv! Suntem un oraș care a scris istorie în sport și în care există un potențial excepțional!”, a declarat primarul Cristian Gentea, conform sursei citate.

100 de milioane de euro va costa ridicarea noului stadion. Banii vor fi asigurați de CNI în proporție de 99 la sută, iar restul sumei va veni din bugetul local.

Andrei Prepeliță nu se predă: „Mereu au fost oameni care mă contestă”

După un început bun de campionat, FC Argeș s-a prăbușit în clasament, după o serie de trei eșecuri consecutive.

Cu 13 puncte după 11 partide, piteștenii sunt pe locul 10, iar scaunul lui Andrei Prepeliță nu mai este așa de sigur ca până acum.

Cred că avem nevoie de un stadion nou, stadionul nou o să aducă mai mulţi spectatori in tribune. Se fac eforturi în acest moment pentru realizarea acestui proiect,
Andrei Prepeliță, în 2021