Echipa editorială Playsport.ro

Claudia Bălan - redactor-șef Playsport

Claudia Bălan

Redactor Șef

Claudia Bălan este, în acest moment, singura femeie redactor-șef al unui site de sport din România. A gândit acest proiect aproape în totalitate și i-a dăruit din determinarea și perseverența ei, sperând ca odată cu timpul să-și câștige un loc meritat printre site-urile cu prestigiu de la noi.

Jurnalist cunoscut, cu o carieră de aproape 15 ani în presă, ea este autoarea a sute de articole, exclusivități, interviuri ori reportaje.

După o experiență fructuoasă în marketing, Claudia a decis că este timpul să se întoarcă la marea ei dragoste, presa, și nu oricum, ci printr-un proiect care să o definească. Astfel, și-a asumat cu responsabilitate și hotărâre crearea unui nou brand pe piața sportivă din România, dar mai ales a unei echipe care să facă diferența!


Mihai Roșoiu

Redactor Șef Adjunct

mihai.rosoiu@playsport.ro

Mihai Roșoiu, redactor șef adjunct al site-ului playsport.ro, vine cu experiența multor ani în mediul online. Pentru el, playsport.ro înseamnă o nouă provocare în care crede cu tărie. Cooptat în echipa încă din prima zi, Mihai Roșoiu consideră că noul site de sport apărut pe piața online din România va deveni o sursă de informare pentru toți pasionații fenomentului din țara noastră.

Cu o experiență de 22 de ani în presă, dintre care ultimii 8 ani petrecuți în mediul online , la site-ul Antenei 1 și o scurtă trecere pe la DC News, Mihai Roșoiu a simțit nevoia unei noi perspective și s-a alăturat echipei Playsport.ro.


Cătălin Mureșanu

Șef departament Reporteri Speciali, editorialist

Jurnalist sportiv cu o experiență de peste 15 ani. În perioada 2002-2014, a redactat știri, interviuri, reportaje, editoriale, sute de cronici de meci pentru publicații precum: Sport Total, Fanatik, ProSport. Timp de nouă ani a fost acreditat, din postura reprezentantului publicațiilor mai sus menționate, clubului de fotbal Dinamo București.

Între 2014 și 2015 a ocupat funcția de reporter în cadrul diviziei sport Cancan.ro, iar începând cu 2019 a colaborat cu site-urile: ProSport, Impact.ro, PlayTech. A participat, din postura de invitat periodic, în cadrul mai multor emisiuni sportive.


Andreea Helmis

Editor

Andreea a crescut într o familie de jurnalişti (de radio, ce -i drept), dar nu-i trecea prin cap că drumul ei profesional o va lua în aceeasi direcție. Repede a învățat însă, ca viața e imprevizibilă şi, mai ales, că absolut nimic nu e întâmplător.

A intrat în presa sportivă la nici 20 de ani, ca reporter la GspTV, studentă fiind la Litere. Şi-a dat repede seama că e cariera pe care şi-o doreşte, care o va modela, educa şi o va face să evolueze aşa cum visa.

După trei ani în trustul Intact, a ajuns la Dolce Sport (actualul Telekom Sport), ca redactor de ştiri. A devenit editor in 2014 şi a cunoscut toate provocările unui jurnal de ştiri şi ale mai multor emisiuni sportive.
După 10 ani a venit din nou vremea schimbării, iar din februarie 2022 a decis cu toată deschiderea să spună „Da” provocării de a deveni editor Playsport.ro. Promite să-şi pună la bătaie seriozitatea şi competitivitatea în cel mai nou şi ambițios proiect online al presei sportive din România.


Radu Bordei

Redactor Fotbal Internațional

Jurnalist online și de televiziune, cu peste un deceniu de experiență în presa sportivă și nu numai. Un om îndrăgostit de ideea romantică fotbal și de Rapid. Este mereu în căutarea de noi provocări, mai ales în cadrul presei online de calitate, pentru că aceasta reprezintă viitorul. Sportul, dar și fenomentul esports, reprezintă marile sale pasiuni.

Mereu conectat la tot ce se întâmplă în fotbalul extern, Radu Bordei este unul dintre pilonii site-ului Playsport, alăturându-se echipei încă de la începutul „aventurii”.


Catinca Giosanu

Redactor

A dat în anii adolescenței de gustul jurnalismului și, de atunci până în prezent, încearcă să combine latura practică, realistă, insuflată de profesorii de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicarii, cu cea a scrisului. Catinca are o experiență de cinci ani în presă pe care i-a pus în slujba Playsport.ro de câteva luni.

Catinca Gioșanu este o jurnalistă care nu renunță niciodată și nu spune „nu” niciunei provocări pe care noul domeniu în care activează, i-o oferă.


Camelia Moldoveanu

Redactor

O moldoveancă de lângă Focșani, Gemeni, ambițioasă  și  absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Pentru ea viața se trăiește după regula: „aici și acum”.

Încă din copilărie urmărea meciurile de fotbal cu tatăl ei și Jocurile Olimpice cu mama sa. Își amintește cu plăcere de momentele în care restricțiile nu existau, iar ea se putea bucura de un date pe Arena Națională.

Perseverentă și foarte implicată, Camelia promite că o să auziți tot mai des de ea în lumea jurnalismului sportiv.


Ștefan Olteanu

Redactor

Ștefan Olteanu face parte din generația nouă de jurnaliști sportivi. Pasionat de fotbal, eficient, talentat și mereu pe fază, Ștefan are doi ani de experiență în presa de onlie și un potențional însemnat. Ștefan Olteanu este un jurnalist de care, cu siguranță, veți mai auzi în viitor.

Muncitor și corect față de meseria sa, Ștefan Olteanu are un excelent simț al informațiilor cu potențial, calitate determinantă în presa online.


Gabriel Ioniță

Redactor

Absolvent al Facultății de Geografie din cadrul Universității București, Gabriel-Alexandru Ioniță și-a început drumul în jurnalismul sportiv în octombrie 2020 la sport.ro, iar din iunie 2021 face parte din echipa PlaySport.


Dragoș Ștefănescu

Redactor

Pasionat din copilărie de fenomenul sportiv, absolvent al Facultății de Filosofie și Jurnalism, consider că nu este niciodată prea târziu pentru a-ti dezvolta aptitudinile și pasiunile. Mereu în căutare de noi provocări, m-am alăturat echipei PlaySport.ro din dorința de-a face jurnalism sportiv de cea mai bună calitate.


Robert Zanfir

Redactor

Microbistul din el s-a născut în primăvara lui 1981, iar „Eroul de pe Wembley” este întâiul „descălecător” în lumea lui Robert Zanfir. „Bunul simț ca paradox” (Alexandru Paleologu) este cartea lui de căpătâi, iar în 2005 a marcat pentru prima dată, întâi ca amator, apoi ca profesionist, la porțile media.

Licențiat în filosofie, jurnalist de profesie, idealist prin vocație, Robi provine „din iarbă” și are 15 ani de experiență în breaslă.

A trecut, între altele, prin redacțiile Sport.ro și ProSport, iar din toamna lui 2021 se alătură echipei Playsport.


Justin Gafiuc

Reporter special

Așezat pe baricadele jurnalismului la scurt timp după Revoluție, a început să scrie în presa prahoveană, în orașul de baștină, Ploiești, și, la 16 ani și jumătate, era deja cooptat în ”echipa Ioanițoaia”, la ”Sportul românesc”. Se întâmpla în 1991.
Au urmat decenii petrecute pe stadioane, în săli, în arhive sau pe coclauri, la Paris, Mătăsari, Rio de Janeiro, Bocșa, Stockholm sau Mizil. Au rezultat mii de reportaje, investigații, cronici, analize sau interviuri exclusive cu mari personalități, de la Platini, Van Basten, Năstase și Hagi până la Nadia, Țiriac, Baresi sau Raul, în Gazeta Sporturilor, ProSport, Fanatik, Libertatea, Kicker Sport Magazin (ediția română) sau SportTotal FM (primul post național privat de profil). Ultimele două redacții le-a și condus în perioada 2005-2007.

A obținut, în 2013, marele premiu din partea fundației ”Freedom House” pentru ancheta legată de mafia pariurilor din fotbalul românesc. A relatat povești unice de la o Olimpiadă (JO Tokyo 2021), două Europene de fotbal (CE 2016 și 2021), finale de Champions League sau Europa League. Din octombrie 2021 se alătură tinerei echipe Playsport, un proiect provocator și incitant.


Silvian Bădulescu

Reporter special

Nebun după tot ce înseamnă fotbal sau este legat de acest frumos fenomen. O fire pozitivă, deschisă, întotdeauna determinată să ducă o treabă la bun sfârșit. Absolvent al Facultății de Istorie, Universitatea din București, această instituție a reprezentat liantul către studierea istoriei sportului și încadrarea lui într-un context socio-politic.

Mereu conectat cu ceea ce se întâmplă în fotbal, la nivel autohton, dar și european. Implicat în organizarea celor 4 meciuri de la Campionatul European de Fotbal din vara lui 2021 (EURO 2020), dar și cu o experiență în sport ce depășește pragul celor 10 ani, prin practicarea lui la nivel constant, atât într-un mediu profesionist, cât și ca un simplu hobby.


Florian Tudorache

Social Media Strategist

Absolvent al Facultății de Litere și Științe, specializarea Administratie Publică din cadrul UPG Ploiești, promoția 2005, iar anul acesta s-au împlinit 10 ani (30 ianuarie 2012) de când a făcut cunoștință cu presa online.

Totul a plecat de la deschiderea unui site dedicat Petrolului Ploiești (ploiestiulpatrianoastra.com), site care imediat la acea vreme a fost preluat cu materialele sale exclusive de presa centrală de specialitate (Prosport, Gazeta Sporturilor, DigiSport, Ziare.com, etc). Ca urmare a acestui proiect, după 2 ani, a fost contactat de către Libertatea, pentru un post de redactor la noul site de sport al trustului Ringier (SportNews). Aici a îndeplinit și rolul de Specialist Social Media.

După experiența Libertatea a urmat o pauză de 2 ani, timp în care a fost secretarul Direcției Juridice Apia Central din cadrul Ministerului Agriculturii. Pentru ca din vara lui 2017 să revină la prima dragoste: presa.

După o scurtă trecere pe la Antena 1, tot în calitate de Social Media Specialist, a urmat în 2018 colaborarea cu site-ul de sport al televiziunii Realitatea Plus, realitateasportiva.net. Aici, timp de 4 ani a îndeplinit atribuții de Specialist Social Media, dar și de editor coordonator adjunct.

Din ianuarie 2022, e membru al frumoasei familii Playsport.ro (Social Media Specialist), un proiect solid, profesionist și cu rezultate excelente în primul an de la înființare. Și acesta e doar începutul!


Sorin Chiriac

Prezentator PlaySport Live

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, a debutat în presa scrisă în anul 2006, la ziarul ”Sport Total”. Au urmat alte cotidiene, săptămânale sau bilunare, în care a semnat ca redactor, reporter sau editor – Fanatik, Cancan, Ciao! și Spy.

În anul 2015 și-a făcut debutul în televiziune, la cea mai importantă stație din România – ProTV, ca editor și scenarist al emisiunii ”Vorbește lumea”. În ultimul dintre cei 3 ani petrecuți la ProTV, a fost în paralel și scenarist al emisiunii ”Pe bune!?”, prezentată la acea vreme de Andi Moisescu.

A încercat să ”joace” și de cealaltă parte a baricadei, în marketing și comunicare, însă nu a vrut să rateze oportunitatea de a simți din nou ”vibe”-ul unei redacții de sport! ”Cu atât mai mult, într-un proiect atât de ambițios, PlaySport, care își propune și va reuși să aducă noutate și calitate presei sportive din România!”

EDITORIALIȘTI

Alin Buzarin

De trei decenii scrie despre sport, îl mărunțește în cuvinte, în pagini, pe ecrane de dispozitive milenariste, la televizor sau la radio. Pe arene își poartă pașii mult mai demult.

A scris mii de texte, trei cărți importate, a luat premii, l-au recunoscut oamenii pe stadioane sau la cumpărături, iar cei mai mulți îl apreciază. La bază este jurnalist de presă scrisă. Cel mai bine se simte cu pajiștea albă a foii (pe vremuri, acum a ecranului) în față.

Umplând zilnic aceste spații cu idei și cuvinte, simte că nu este singur și inutil, că experința și bagajul său cultural se contopesc fecund deseori umor și iese ceva care pentru un minut-două (parcurgerea unui text nu durează mai mult) să ofere cititorului exact starea în care chiar autorul s-a găsit atunci când a scris


Gabriel Berceanu

Reporter special și editorialist

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei din 2014 și creatorul de content dedicat tricolorilor.

A creat și dezvoltat Deparamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat diferite perioade și ca ofițer de presă pentru naționale de juniori, futsal și fotbal feminin.

Content Manager la EURO 2016, EURO U21 din 2019, Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Campionatul European de Futsal 2018 și alte evenimente majore. Speaker și MC la EURO 2020, partidele naționalelor de fotbal, diverse gale și evenimente.

A contribuit la crearea și dezvoltarea de proiecte în toate zonele fotbalului (FRF TV, Împreună Suntem Fotbal, brandurile competițiilor fotbalistice românești, Peluza Tricoloră, documentele strategice FRF, revista Raport de Joc, Cupa Vine la Tine etc.).

Până în 2014 a scris, vreme de patru ani, din postura de reporter special și editorialist, pentru Gazeta Sporturilor.

În august 2021 a ales echipa Playsport pentru meciul în care suporterii trebuie să învingă zi de zi: povești, interviuri și confesiuni despre fotbalul adevărat, informații corecte, opinii argumentate.


Marius Mitran