12 mari internaționali întreabă, Pușcaș răspunde! Atacantul, în vizorul lui Răducioiu, Marica, Pancu sau Balint

Marian Cărăvan 23.03.2021, 15:55
12 mari internaționali întreabă, Pușcaș răspunde! Atacantul, în vizorul lui Răducioiu, Marica, Pancu sau Balint

George Pușcaș este unul dintre fotbaliștii pe care selecționerul Mirel Rădoi se bazează în actuala campanie de calificare la Mondialul din Qatar, de anul viitor. Aflat în cantonamentul echipei naționale, atacantul a răspuns întrebărilor adresate de foști mari fotbaliști care au evoluat pentru România. 12 mari internaționali întreabă, Pușcaș răspunde! Atacantul, în vizorul lui Răducioiu, Marica, Pancu sau Balint.

12 mari internaționali întreabă, Pușcaș răspunde!

Echipa națională începe campania de calificare la Campionatul Mondial, competiție care va avea loc anul viitor, în Qatar. În cantonamentul de la Mogoșoaia, „tricolorii” pregătesc cu minuțiozitate meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, toate programate pe finalul lunii martie. Printre ședințele de pregătire, fotbaliștii interacționează cu fanii, prin intermediul canalelor de comunicare ale FRF. George Pușcaș, atacantul formației engleze Reading, a fost convocat de Mirel Rădoi pentru cele trei meciuri pe care România le susține în luna martie.

Fotbalistul a participat la un interviu special, în care întrebările au fost adresate de 12 foști mari internaționali. George Pușcaș a oferit răspunsuri surprinzătoare. Atacantul, în vizorul lui Răducioiu, Marica, Pancu sau Balint. 12 mari internaționali întreabă, Pușcaș răspunde!

Nu de puține ori, microbiștii s-au întrebat ce-i trece prin minte unui jucător atunci când marchează. George Pușcaș a fost provocat de un fost atacant al „tricolorilor”, Florin Răducioiu.

Frumoasă întrebare… Fiind atacant (n.r. – Florin Răducioiu), cred că știe cel mai bine ce-ți poate trece prin minte atunci când marchezi. Un gol la națională e mereu special. Mereu, când marchez, simt că nu e doar golul meu, ci e golul tuturor fanilor care se uită la noi și susțin România. E golul întregii țări. Și asta mă face foarte mândru pe moment, știind că marchez pentru țara mea”, a spus George Pușcaș.

Atacantul a arătat că are cunoștințe despre istoria echipei naționale și a știut că Florin Răducioiu este fotbalistul român cu cele mai multe goluri la un turneu final de Campionat Mondial. Mai exact, patru, toate marcate la Mondialul din 1994, din America. Deși a scos un „aoleu” simpatic, atunci când a auzit că Gabi Balint vrea să-i testeze cunoștințele, Pușcaș s-a descurcat.

12 internationali intreaba, Puscas raspunde!
12 mari internationali intreaba, Puscas raspunde!

Ce sistem de joc îi convine și ce ar vrea să mai îmbunătățească

George Pușcaș i-a satisfăcut curiozitatea fostului internațional Basarab Panduru, care l-a întrebat când se simte confortabil pe teren. Atunci când e singurul vârf sau când joacă în sistemul cu doi atacanți.

De obicei, la națională am jucat cu un singur vârf, și m-am simțit foarte bine. Fiind un număr 10 în spatele meu, chiar m-am regăsit. Am jucat și cu doi atacanți, dar prefer sistemul cu un singur atacant, cu numărul 10 în spatele meu”, a răspuns Pușcaș.

Atacantul are un capitol pe care vrea să-l îmbunătățească.

Aș dori să îmbunătățesc plasamentul la faze fixe, în scopul de a marca. Aș dori să marchez mai mult din faze fixe”, a dezvăluit George Pușcaș, răspunzând întrebării lui Ilie Dumitrescu.

În interviul acordat FRF TV, George Pușcaș a mai răspuns întrebărilor adresate de Ciprian Marica, Gică Craioveanu, Daniel Pancu, Romulus Gabor, Miodrag Belodedici, Helmut Duckadam, Răzvan Raț și Ioan Andone.

Născut la data de 8 aprilie 1996, George Pușcaș are o cotă de piață de 4 milioane de euro.