Bielorușii, furioși înaintea meciului cu România. Întrebarea care i-a enervat maxim

Ioan Valentin Oprea 27.03.2023, 20:37
Bielorușii, furioși înaintea meciului cu România. Întrebarea care i-a enervat maxim

România înfruntă Belarus în cel de-al doilea meci din preliminariile pentru EURO. Ziariştii români i-au enervat pe selecţionerul Georgiy Kondratjev şi pe fundaşul Nikita Stepanov încă de la conferinţa de presă premergătoare confruntării găzduite de “Arena Naţională”.

Cei doi au fost întrebaţi despre posibila excludere a naţionalei Belarusului din competiţiile organizate de UEFA şi FIFA, dar au refuzat să ofere un răspuns.

Românii i-au enervat pe bieloruşi

Chestionat cu privire la acest subiect, Stepanov a răspuns scurt: „Următoarea întrebare”.

Selecţionerul Kondratjev nici nu s-a mai obosit să răspundă, ci l-a privit încruntat pe ofiţerul de presă. Acesta i-a rugat pe jurnaliştii prezenţi la conferinţă să adreseze doar întrebări despre partida de mâine.

Mai multe voci din fotbalul european au cerut UEFA să interzică Belarus în aceste preliminarii, după ce statul condus, cu mână de fier, de Aleksandr Lukaşenko a sprijinit invazia ordonată de Vladimir Putin. În 24 februarie 2022, Rusia a folosit teritoriul bielorus pentru a ataca Kievul.

Sabalenka, ţinta atacurilor

Şi în tenis s-a vorbit mult despre excluderea sportivilor din Belarus. Bieloruşii nu au avut drept de a participa anul trecut la Wimbledon, iar acum au obligaţia de a juca sub steag neutru.

Aryna Sabalenka, câştigătoarea primului Grand Slam din 2023, Australian Open, a menţionat că a simţit multă ură în vestiar îndreptată împotriva sa.

A fost foarte greu pentru mine să înțeleg că există atât de multe persoane care mă urăsc fără motiv. Eu nu am greșit cu nimic. A fost greu, nu am întâlnit niciodată atâta ură în vestiar. Există hateri pe Instagram, care apar după înfrângeri, dar în vestiar nu am mai întâlnit niciodată așa ceva”, a explicat Sabalenka.   

Sursa foto: khelnow.com

Urmăriți Playsport.ro și pe