3 milionari români, la un pas să-i ia clubul lui Hagi! Dezvăluiri de la negocieri: ”Asta am vrut să facem, era ceva foarte frumos”

George Drafta 22.02.2023, 23:44
3 milionari români, la un pas să-i ia clubul lui Hagi! Dezvăluiri de la negocieri: ”Asta am vrut să facem, era ceva foarte frumos”

Gică Hagi a avut mulţi peţitori care şi-au dorit să preia Viitorul înainte ca formaţia de la malul mării să fuzioneze cu Farul.

Fraţii Pavăl, originari din Bacău, i-au făcut o ofertă concretă, dar în cele din urmă răspunsul „Regelui” a fost negativ. De asemenea, şi actualul finanţator al Rapidului, Dan Şucu, şi-a manisfetat interesul pentru brandul constănţean.

Patronul Mobexpert nu ar fi venit însă de unul singur la conducerea grupării din Ovidiu. Aducea cu el şi alţi doi oameni de afaceri care să contribuie la mărirea capitalului societăţii. Recent s-a aflat că aceştia erau Iulian Stanciu, fondatorul Emag şi Florin Talpeş, CEO al Bitdefender.

Ei îşi doreau să deţină 60 % din acţiunile Viitorului, club înfiinţat de Gică Hagi în 2009.

Dan Șucu şi-a dorit în trecut afacerea pusă pe picioare de Gică Hagi
Dan Șucu şi-a dorit în trecut afacerea pusă pe picioare de Gică Hagi

De ce a picat totul

Tratativele s-au purtat în urmă cu 4 ani, după ce Viitorul devenise o forţă în România. Constănţenii au câştigat în decurs de doi ani toate trofeele din fotbalul românesc. Mai întâi titlul în 2017, apoi Cupa României şi Supercupa României în 2019.

Baza de la Ovidiu, pe care Gică Hagi a construit-o de la 0
Baza de la Ovidiu, pe care Gică Hagi a construit-o de la 0

„Am mai avut o tentativă acum patru ani, când am încercat să cumpărăm 20%… Eu am încercat să cumpăr 20%, au mai fost Stanciu de la Emag şi domnul de la Bitdefender. Noi am încercat să cumpărăm atunci 60% din Viitorul, dar afacerea nu s-a mai materializat.

Inclusiv domnul Talpeş a participat atunci, de la Bitdefender, era o poveste destul de frumoasă, erau trei firme româneşti de succes care încercau să ajute clubul domnului Hagi să facă pasul înainte. Era o poveste interesantă, dar, din păcate, nu s-a materializat. Din păcate atunci, acum consider din fericire”, a fost declaraţia lui Dan Şucu, pentru Orange Sport.

Motivele nereuşitei

Bogdan Enoiu, unul dintre oamenii care îl cunosc bine pe Gică Hagi explică de ce „Regele” nu este uşor de convins de către oamenii de afaceri interesaţi să preia afacerea pornită de el, în urmă cu 14 ani.

Bogdan Enoiu
Bogdan Enoiu

„Hagi e un om dificil. Nu poți să vii tu, Șucu, care n-ai nicio tangență cu fotbalul, ești cu handbalul, ai jucat tenis „plezirist”… Nu poți să vii să-i comanzi lui Hagi pe fotbal. Nici pe management! Nu se poate!  Au fost discuții cu mai mulți, eu dau doar un exemplu. Nu Dan e exemplul cel mai bun, dar nu poți veni să-i comanzi lui Hagi.

Crede-mă, Hagi se pricepe și la management. Există lipsă de cultură sportivă și fotbalistică din partea oamenilor de afaceri. Nu au, pur și simplu! Sau cei care au intrat au făcut-o pentru copii, ca să-i mai bage mai în față și așa mai departe”, a fost comentariul antreprenorului în cadrul vlogului Profu` de Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe