30 de zile suspendare pentru Cristiano Ronaldo. Șoc în Arabia Saudită după ultimele informații apărute în presă

George Drafta 26.01.2023, 21:17
30 de zile suspendare pentru Cristiano Ronaldo. Șoc în Arabia Saudită după ultimele informații apărute în presă

Cristiano Ronaldo şi-a început aventura în Arabia Saudită cu o suspendare ispăşită în urma unei decizii a Federaţiei Engleze de Fotbal şi o poate continua cu alta,  dictată de această dată de italieni.

Cum s-ar putea ajunge aici cu siguranţă că s-ar întreba mulţi. Având în vedere că Ronaldo evoluează în Arabia Saudită, cum ar putea să îl afecteze o decizie luată în Italia? Potrivit celor de la Sportbible este posibil ca situaţia dificilă prin care trece Juventus să îl afecteze şi pe portughez.

Torinezii au primit o penalizare de 15 puncte din partea Curţii de Apel a Federației Italiene de Fotbal. Bătrâna Doamnă a fost sancţionată ca urmare a demonstrării unor fraude contabile în ceea ce priveşte contractele jucătorilor legitimaţi la fosta campioană din peninsulă.

Ronaldo ar putea deconta printr-o suspendare o eventuală fraudă contabilă în contractul său cu Juventus
Ronaldo ar putea deconta printr-o suspendare o eventuală fraudă contabilă în contractul său cu Juventus

Decizia a fost comunicată în urmă cu o săptămână, iar în urma acestei hotărâri, Di Maria şi coechipierii săi au ajuns la jumătatea clasamentului din Serie A. Dar jucătorii nu sunt singurii care suferă după acest taifun declanşat la început de an. Foştii şi actualii şefi ai lui Juventus plătesc cu ani grei de suspendare în urma declanşării acestui scandal. Printre ei, Andrea Agnelli şi Pavel Nedved.

Urmează anchete extinse

Lucrurile nu se opresc însă aici. Şi asta pentru că procurorii vor să meargă pe filiera escrocheriei pusă la cale în birourile clubului.

„Toți cei implicați în această situație au fost interogați și vor fi acuzați în funcție de gravitatea acuzațiilor”, a aflat jurnalistul Paolo Ziliani.

Juventus este ameninţată cu retrogradarea în cazul în care se vor demonstra şi alte nereguli
Juventus este ameninţată cu retrogradarea în cazul în care se vor demonstra şi alte nereguli

În acest context, pot fi găsiţi vinovaţi şi fotbaliştii care au îmbrăcat tricoul alb-negru în ultimii ani. Dacă se poate proba faptul că aceştia ar fi raportat sume mai mici, atunci s-ar putea trezi şi ei cu suspendări.

Astfel, Ronaldo ar avea motive să se teamă după ce el a evoluat pentru italieni între 2018 şi 2021. Iar sursele vorbesc despre o posibilă interdicţie care s-ar putea întinde pe durata unei luni.

Un nou Calciopoli

Juventus a mai trecut printr-un moment de cumpănă în 2006. Atunci, clubul a fost retrogradat în urma unui scandal de corupţie care l-a avut în prim plan pe Luciano Moggi. Jucători importanţi care evoluau pentru legendara formaţie italiană, precum Alessandro del Piero şi Buffon, au ales să rămână pe vechiul Delle Alpi chiar şi în Serie B.

Torinezii aveau să revină pe prima scenă după un singur sezon şi au redevenit rapid o echipă importantă. De altfel, Juventus a câştigat nouă titluri la rând în Serie A, în perioada 2012- 2020.

Urmăriți Playsport.ro și pe