4 transferuri pentru CFR Cluj. Ardelenii s-au orientat către piețele exotice

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.03.2022, 16:36
4 transferuri pentru CFR Cluj. Ardelenii s-au orientat către piețele exotice

CFR Cluj a fost campioană și la transferuri în Liga 1 în pauza de iarnă. Formația din Gruia a adus nu mai puțin de nouă jucători înainte de reluarea campionatului pentru a se asigura că își adjudecă al cincilea titlu consecutiv.

Iar echipa antrenată de Dan Petrescu este în grafic pentru împlinirea acestui obiectiv înainte de debutul play-off-ului. CFR Cluj are un avans de 7 puncte față de FCSB, cea mai mare diferență înregistrată între primele două echipe din clasament la începutul play-off-ului de când se folosește acest sistem competițional în România.

CFR Cluj a legitimat trei jucători africani și unul din Panama înaintea începerii play-off-ului

Clujenii sunt deci mari favoriți pentru a cuceri al optulea titlu din istorie în acest sezon. Și au început deja să se pregătească pentru viitor. Ei vor să domine Liga 1 în continuare și să facă performanță și în cupele europene, așa că au schimbat strategia de transferuri.

Este știut faptul că Dan Petrescu se bazează în acest moment pe jucători extrem de experimentați. De altfel, aceasta a fost cheia succesului în toate mandatele „bursucului” pe banca echipei din Gruia.

Se pare însă că oficialii campioanei au început să conștientizeze că au nevoie și de o întinerire a lotului, pentru ca echipa să poată emită pretenții la un nivel înalt pe termen lung. Astfel că au legitimat 4 jucători foarte tineri, pe care i-au adus de pe „piețe” neobișnuite pentru fotbalul din România.

CFR Cluj a anunțat miercuri că i-a legitimat pe Yeboah Emmanuel, atacant ghanez de 19 ani, pe Adjani Abdoul Kader, mijlocaș central ivorian în vârstă de 18 ani, pe Orman Davis, fundaș stânga de 19 ani din Panama și pe Jah Mustapha, atacant de 18 ani din Gambia. Cei 4 vor fi trimiși inițial la echipa secundă, urmând ca ulterior, în funcție de analiza lui Dan Petrescu, să facă pasul spre prima echipă.

Este a doua etapă a procesului de întinerire a lotului demarat la echipa campioană

Acești jucători au fost monitorizați pentru o perioadă mai lungă, așa cum a dezvăluit recent Cristi Balaj. Președintele campioanei a explicat că, în cazul jucătorilor pe care clujenii nu au apucat să îi urmărească, ei au primit referințe bune de la oameni care au făcut-o.

Nu întâmplător avem niște jucători aduși despre care se știe mai puțin. Avem doi ivorieni de 19 și 21 de ani. Plus 3 jucători din Ghana, toți între 18 și 19 ani, și un jucător din Panama.

Toți acești șase jucători au fost la echipele naționale. I-am văzut pe toți acești jucători înainte să-i transferăm, cu excepția celui din Panama, despre care am avut referințe bune. El urmează să fie verificat.

Am avut persoane care s-au deplasat și i-au urmărit. Și doar după aceea i-am adus în România. În primul rând vrem să ne folosim de ei, să-i creștem. Iar ulterior să ajungem să-i transferăm la cluburi mult mai importante”, a spus Cristi Balaj la finalul lunii ianuarie la Digi Sport.

Practic, CFR Cluj a continuat acum ceea ce a început în pauza competițională. Atunci, campioana a adus de asemenea mai mulți jucători tineri, de perspectivă, cum ar fi Răzvan Sava, Raoul Mal sau Daniel Birligea. Pe lângă ei, clujenii au legitimat și fotbaliști cu experiență, precum Cristi Neguț, Yuri Matias sau Marko Dugandzic.