40 de milioane din fotbal pentru Gigi Becali într-un singur an. Patronul FCSB a dezvăluit cum a obținut suma colosală

Bordei Radu 25.01.2023, 14:35
40 de milioane din fotbal pentru Gigi Becali într-un singur an. Patronul FCSB a dezvăluit cum a obținut suma colosală

Gigi Becali speră să repete sezonul de grație 2013, când echipa s-a calificat în grupele Ligii Campionilor și patronul a câștigat o avere. Peste 40 de milioane de euro a încasat trupa vicecampioană. Becali crede că poate repeta performanța.

Cum a încasat Becali 40 de milioane de euro, după un sezon de vis. „Secretul” succesului

Latifundiarul a recunoscut că anul 2013 a fost unul decisiv pentru prezența lui în fotbal. Mai ales că omul de afaceri se afla în închisoare, în acel moment. Deși s-a temut că echipa se va confrunta cu probleme mari financiare, Becali a cunoscut cele mai importante încasări din fotbal, în acel sezon. Asta pentru că FCSB a trecut de Legia Varșovia și a mers în grupele Ligii Campionilor.

Și pac, eu cu telefonul, pac, 25 de milioane am luat atunci (n.r. – în anul în care FCSB s-a calificat ultima oară în grupele Champions League)! Pac, am vândut pe Chiricheș, încă 10 milioane, pac și pe Gardoș și am luat atunci numai din fotbal vreo 40 de milioane, ai văzut Dumnezeu cum face! Eu în pușcărie, și luam zecile de milioane, a mărturisit Becali, pentru Sport.ro.

Latifundiarul a mărturisit că a plâns de bucurie în celulă și se roagă să mai cnoască astfel de momente de satisfacție.

Este ultimul meu obiectiv în fotbal, să mai prind grupele Ligii Campionilor. După aceea, nu mă mai interesează, probabil mă voi retrage. Dar vreau grupele pentru că acum vorbim de 30-40 de milioane de euro din start. Sunt bani mulți, a anunțat latifundiarul.

Planul lui Becali să revină în Ghencea, cu FCSB

Patronul de la FCSB are un plan bine stabilit pentru a reveni în ”templu”. El vrea să profite de legea dată de Parlament, care obligă MAPN să închirieze stadionul și privaților.

Becali spune că are și istoria de partea lui, spunând că, faptul că a scăpat echipa de o datorie de 10 milioane de euro, este un argument decisiv în favoarea lui.

Normal așa ar fi, să revenim (n.r. – pe stadionul Ghencea). Nu vreau să mă cert cu nimeni, dar spun așa: tu ai fost cu mine, știi toate etapele, cum am dat milioane de euro la Steaua.

Asociația aia, a lui Păunescu, de la care am preluat eu, avea 10 milioane de dolari datorie. Acum e dizolvată acea asociație. Dacă nu preluam atunci, era în faliment de mult Steaua. Și asta o știu oamenii! O spun ca să vezi până unde merge răutatea omului, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

FCSB nu a mai jucat în Ghencea din 2014, iar de atunci echipa a jucat doar pe Arena Națională.

Urmăriți Playsport.ro și pe