400 de milioane de euro pe sezon! Motivul real pentru care Messi a plecat în Arabia Saudită +ce va face din vară

Alex Matei 04.05.2023, 13:37
400 de milioane de euro pe sezon! Motivul real pentru care Messi a plecat în Arabia Saudită +ce va face din vară

Leo Messi (35 de ani), protagonistul unui scandal imens iscat la PSG în aceste zile, trebuie să anunțe în mod oficial ce va face, pe plan sportiv, din sezonul viitor.

Starul argentinian se află în ultimele luni de contract cu campioana Franței, dar nu mai sunt șanse de a mai continua în Hexagon.

Messi, un sezon la Barcelona, apoi la Al-Hilal

Vizita fotbalistului în Arabia Saudită, din această săptămână, a fost pusă pe seama unui contract pe care l-ar avea Messi cu localnicii, pentru dezvoltarea turismului, dar se pare că de fapt alta ar fi realitatea.

Jurnaliștii spanioli de la As susțin că șeicii de la Al-Hilal i-au pus pe masă lui Messi un contract în valoare de 400 de milioane pe sezon. Mai mult, cei de la Onda Cero, citați de Forbes, merg și mai departe și spun că Messi ar fi și luat o decizie în acest sens.

Astfel, Leo Messi ar urma să semneze un contract, din vară, cu FC Barcelona, după care din vara viitoare, 2024, să se mute la Al-Hilal.

PSG, comunicat în miez de noapte după scandalul cu Messi. ”Paris Saint-Germain condamnă!”

Clubul parizian a reacţionat după ce fanii şi-au manifestat zgomotos nemulţumirea în privinţa felului în care Leo Messi a ales să procedeze recent.

Faptul că vedeta a plecat în Arabia Saudită pentru a negocia un posibil contract cu o echipă de acolo a generat suspendarea sa de către club, dar i-a înfuriat şi pe suporterii grupării din capitala Franţei.

Mai mulţi susţinători ai campioanei au mers în faţa sediului clubului pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de comportamentul campionului mondial. Înfrângerea în faţa celor de la Lorient a schimbat planurile lui Galtier care a programat un antrenament în ziua următoare, care în mod normal era liberă pentru jucătorii lui PSG.

Messi avea însă deja bilet pentru Golful Persic şi nu a renunţat la călătoria deja stabilită. Cu poziţia pusă în pericol în Ligue 1, atmosfera s-a tensionat şi mai mult pe Parc des Princes. După ce şi aşa fanii erau dezamăgiţi după eliminarea timpurie din Champions League.

Reacţia clubului

PSG a emis un comunicat de presă după ce grupul de suporteri a devenit violent în faţa sediului grupării pariziene.

„Paris Saint-Germain condamnă în cei mai fermi termeni acțiunile intolerabile și jignitoare ale unui grup restrâns de indivizi, care au avut loc miercuri. Oricare ar fi diferențele, nimic nu poate justifica astfel de acte. Clubul acordă deplin sprijin jucătorilor săi, conducerii și tuturor celor preocupați de aceste comportamente rușinoase”, este mesajul transmis de club pe siteul său oficial.

Criticat de o legendă

Şi foşii jucători au luat atitudine după scandalul declanşat în curtea francezilor. Robert Pires, campion mondial şi european cu naţionala cocoşilor galici a fost de acord cu decizia conducerii lui PSG.

„Sunt probleme mari la PSG. Însă este nevoie de respect. Trebuie să respecți clubul, să respecți fanii… așa că din punctul meu de vedere este o decizie bună luată de PSG. Respectul este foarte important.

În special în vestiar. Iar PSG încă nu este campioană… va fi, dar încă nu este. Deci competiția nu este încheiată și e important să respecți regulile. Echipa este cea mai importantă, nu un jucător sau altul”, a fost părerea lui Pires.

Urmăriți Playsport.ro și pe