5 Ponturi pariuri la meciul FC Porto – Chelsea, în sferturile de finala Champions League

Bordei Radu / 07.04.2021, 13:53
5 Ponturi pariuri la meciul FC Porto – Chelsea, în sferturile de finala Champions League

5 Ponturi pariuri la meciul FC Porto – Chelsea, care se joacă în Spania. Din cauza restricțiilor pandemice, manșa tur dintre Porto și Chelsea se va disputa la Sevilla, pe „Ramon Sanchez Pizjuan”. Acesta poate constitui un alt dezavantaj pentru lusitani, care oricum sunt văzuți drept victime sigure pentru Chelsea.

Totuși, Thomas Tuchel nu va lua meciul foarte ușor. Mai ales după ce portughezii au trimis acasă pe Juventus și Cristiano Ronaldo. Iar Porto va căuta să mai dea o lovitură în principala competiție intercluburi.

5 Ponturi pariuri la meciul FC Porto – Chelsea. Londonezii sunt favoriți la calificare

Nimeni nu poate contesta că Thomas Tuchel a schimbat în bine jocul celor de la Chelsea. Antrenorul neamț a avut o serie impresionantă de 15 meciuri fără eșec, întreruptă chiar în ultima etapă. Până la înfrângerea șocantă cu West Bromwich, germanul pusese la punct defensiva londonezilor, una din cele mai slabe din Premier League. Acum, Chelsea a devenit o echipă mult mai organizată și riguroasă. Cu toate acestea, înfrângerea cu 5 la 2, pe teren propriu, cu o echipă din coada clasamentului, este un semnal de alarmă pentru londonezi.

Pepe (stânga) l-a eliminat pe prietenul Cristiano Ronaldo din Liga Campionilor

Totuși, puțini se îndoiesc de faptul că Chelsea avut șansă la tragerea la sorți. Toată lumea dorea Porto, iar Tuchel are o șansă mare să joace o nouă finală de Liga Campionilor, după cea de anul trecut, cu PSG. Londonezii vor trebui să aibă grijă la un adversar incomod, care nu are nimic de pierdut.

Lipsa lui Kante va cântări greu la mijlocul terenului, pentru Chelsea. În plus, Tuchel trebuie să rezolve și problemele din atac. Deși Chelsea a investit aproape 200 de milioane de euro doar în jucători ofensivi, aceștia nu dau randamentul necesar. Timo Werner este într-o criză de formă de luni de zile. Neamțul ratează mult și nu găsește drumul spre gol. Nici Christian Pulisic, cel mai bun om sub Lampard, nu își găsește locul în acest moment. Cea mai mare dezamăgire o reprezintă Kai Havertz. Cel mai scump jucător din istoria clubului nu s-a impus la echipă și a arătat doar în câteva momente potențialul său uriaș.

Marea speranță vine de la marocanul Ziyech. Mijlocașul ofensiv venit de la Ajax a arătat creativitate și faptul că poate marca goluri.

Sergio Conceicao dorește să mai facă o victimă mare în Liga Campionilor

Fostul internațional portughez a transformat Porto într-o unitate foarte bine antrenată, gata de orice sacrificiu. Organizarea lusitanilor a dus la eliminarea lui Juventus, în optimi. Cristiano Ronaldo a fost anihilat iar portughezii au obținut calificarea, deși jucau în inferioritate numerică, al Torino. Conceicao a fost deranjat și de bucuria londonezilor, la aflarea tragerii la sorți. Iar acum portughezii vor să îi pedepsească pe cei de la Chelsea.

Apărarea condusă de veteranul Pepe va încerca să blocheze toate atacurile celor de la Chelsea, apoi Sergio Oliveira sau Marega vor încerca să speculeze fiecare eroare în defensiva albaștrilor.

Un egal este foarte probabil. Nu vor fi goluri multe

Dacă la Bayern – PSG sunt așteptate goluri, aici partida va fi, probabil, una tactică, în care niciuna din echipe nu va risca nimic. Chelsea va controla balonul, dar își va crea cu greu ocazii în fața unei echipe solide, care va bloca toate culoarele spre poartă. O victorie la limită a londonezilor sau chiar un egal, poate fără gol marcat, este varianta cea mai probabilă. Chelsea rămâne favorită la calificare, în această dublă, dar ambele meciuri vor fi decise la limită.