5,4,3,2,1, esti on air!

Radu Oprișan 16.12.2020, 13:55
5,4,3,2,1, esti on air!

Expresia din titlu este startul fiecărei emisiuni TV. Atunci când auzi în cască numărătoarea inversă din vocea sacadată a producătorului îți urcă inima-n gât. Când mai auzi și magicul cuvânt „ești!, atunci știi că  realmente ești numai tu, cu bătăile inimii tale și cu așteptările publicului.

Timp de aproape 4 ani ca prezentator TV la Dolce și la Telekom am auzit de sute de ori numărătoarea inversă. Nu aveam emoții, a remarcat-o profesoara mea de dicție, Melania Medeleanu. Eram atât de bine pregătiți cu toții, iar atunci când ai în față calmul aristocratic al lui Cornel Dinu sau privirea zglobie a lui Panduru, pe care nici Messi nu s-ar putea supăra cînd îl critică, totul devine simplu.

M-am născut în presă tot atunci când s-a născut Generația de Aur!

Astăzi, lansăm proiectul PlaySport, iar de câteva zile tot îmi răsună în ureche numărătoarea inversă. De data acesta, vocea abrazivă a producătorului a fost înlocuită de inflexiunile calde ale Claudiei Bălan, arhitectul acestui proiect. O fată cât un pumn de om dar un munte de ambiție și loialitate. O zgâtie care, în anul 2020, i-a determinat pe ownerii de la PlayTech să investească într-un nou proiect. În plină epocă ”presa moare” și în plină pandemie, atunci când și dacă ceri o apă cuiva, te alegi maximum cu un ” stai, moșule, că ne închid în case”!

5,4,3,2,1 on air
5,4,3,2,1 on air

După un cutremur oferit de viață credeam că, după 30 de ani de jurnalism, s-a terminat presa pentru mine. Dar, zgâtia m-a convins, inoculându-mi emoția start -up-lui. În Anul 1993, Ovidiu Ioanițoaia și Geo Raețchi mă primeau în echipa Sportului Românesc. Era în perioada serii de la Cardiff, când ne-am calificat la Mondialul din America. Ha ha, m-am născut în presă tot atunci când s-a născut Generația de Aur! Start-up-ul de la Sportul îl ratasem, am venit cînd masa era deja pusă.

Am fondat, însă, ProSport, ziar care a fost realmente revoluția presei sportive din România. Am plecat, mai apoi, la Gazetă, in corpore, sau cum zicea Ioanițoaia, cu tot cu pisica redacției. Acolo am trăit un paradox: a trebuit să ne luptăm să detronăm produsul nostru, atît de bine făcut, liderul! Și am reușit! Se subânțelege că în toată cariera m-am luptat numai pentru locul 1. Nu știu altceva. Și, așa va fi și acum!Watch us!Atunci erau Ioanițoaia, Tolontan, Ioan Chirilă. Acum pariez pe Mitran, Buzărin, Nourescu, Mureșanu, Roșoiu, Chiriță și mulți alții. Priviți ce ne urează și ce ne cer Gică Popescu și Andone, cu emoție și dragoste: Să avem cititori mulți, să fim onești și să verificăm știrile, să nu dăm ”gherle”! Poți să refuzi niște legende?! On air!

Urmăriți Playsport.ro și pe