A căzut de pe scaun, în cap, și a murit! Rică Răducan, în stare de șoc: „Și s-a dus”

Radu Bordei 15.12.2022, 12:26
A căzut de pe scaun, în cap, și a murit! Rică Răducan, în stare de șoc: „Și s-a dus”

La 76 de ani, Rică Răducan recunoaște că încă nu este pregătit să părăsească acestă lume. Fostul mare portar a avut o viață plină, în care a strâns multe amintiri și povești care fac deliciul oamenilor. Dar au existat și momente triste în viața lui, cum ar fi moartea mamei sale.

Momentul care l-a marcat pe Rică Răducan. „Ricuță, ai grijă de tine”

Fostul mare sportiv era foarte apropiat de mama lui, care a trăit și ea până la 100 de ani. Din păcate, un accident a grăbit trecerea acesteia în neființă. Răducan s-a destăinuit în cadrul podcast-ului moderat de Cătălin Măruță.

Mama a trăit 100 de ani fix. Săraca, a încercat să pună perdele, că trăia singură. S-a urcat pe scaun și a căzut în cap. După aceea îmi spunea, „Ricuță, te rog, nu mă lăsa să mor”. Nimeni nu vrea să moară, indiferent de vârstă. Am chemat un popă să se împărtășească, au vorbit ei doi acolo, apoi s-a liniștit. M-a chemat și mi-a zis, „Ricuță, ai grijă de tine că eu mă culc”. Și s-a dus.

Ea, la 99 de ani, tot zicea că vrea să moară, dar atunci nu mai vroia. Eu am fost lovit de multe ori, sunt operat peste tot, mă gândesc și eu la moarte, de ce să nu recunosc, mi-e frică. Tot felul de gânduri am, am probleme și cu nasul, mi-a zis doctorul că pot muri în somn. Eu aș vrea să mai trăiesc mult, că am atâtea de povestit. Iubesc prea mult viața și vreau să vpd lumea fericită. Cei care nu mă cunosc, sau cei tineri, mai îmi spun, „Hai măi, nea Rică, ești precum Creangă, bagi în ele”. Dar nu este așa, tot ce zic eu e purul adevăr, a povestit fostul portar la „Acasă la Măruță”

Viciul care i-a distrus viața lui Rică Răducan

La cei 76 de ani ai săi, Rică Răducan se confruntă cu dependența de jocuri de noroc. Fostul mare fotbalist a sesizat că reclamele la jocuri de noroc sunt peste tot și chiar a luptat împotriva acestui fenomen. Chiar și așa, el merge o dată la două zile în locul interzis.

Fosta mare glorie a fotbalului românesc a vorbit într-un interviu acordat pentru playtech.ro despre problemele cu care se confruntă.

Rică Răducan a recunoscut că se luptă cu dependența de jocuri de noroc. Bărbatul a spus, de asemenea, cine este persoana care l-a dus pentru prima oară la păcănele.

La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase.

Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: „Hai, Rică, să mergem la păcănele!”. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă, a spus fostul fotbalist, pentru sursa citată mai sus.

Rică Răducan are un venit lunar de 1800 de lei. Atât primește pensie de la statul român. Fostului mare portar îi este destul de greu să își ducă traiul de pe o zi pe alta. Și totuși joacă cam la două zile, pentru că nu se poate abține!

De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?

Am mai câștigat vreo 1.000 de lei, când se organizează premii pentru cei ca mine, cu bonuri multe. Dar tot acolo îi cheltuiești, se știe! Eu joc cam la două zile, nu mă pot abține, a mai spus fostul mare portar.

Urmăriți Playsport.ro și pe