A colindat multe state, dar România l-a cucerit. ”Nu multe țări au această calitate”

Mugurel Dumitru 04.06.2023, 17:17

Sezonul intern s-a încheiat, iar jucătorii au plecat în vacanță. Foarte mulți dintre ei, sătui de România, dar și dornici de plajă, au ales tot felul de destinații exotice.

Există însă unii fotbaliști care nu se grăbesc să plece din țară, mai ales după ce au ajuns să înțeleagă cultura acestor plaiuri. Este și cazul lui Karlo Muhar (27 de ani), mijlocașul celor de la CFR Cluj, echipă care a obținut cu mari emoții ”biletul” pentru preliminariile Conference League.

Karlo Muhar: ”România te face să te simți confortabil ca străin”

Croatul s-a născut la Zagreb, dar a fost ”cucerit” de Cluj și de oamenii din superbul oraș de pe Dealul Feleacului.

”Am colindat multe țări, fie că am locuit și muncit în ele, fie că le-am vizitat. Românii au un fel special de a te face să te simți ca acasă în țara lor. Nu multe țări au această calitate. România te face să te simți confortabil ca străin”, a spus Muhar pentru libertatea.ro.

Fotbalistul a mai precizat că deja se simte ca acasă în orașul din Ardeal. Dacă la nivel de infrastructură, Muhar nu a fost dat pe spate, în schimb felul de a fi al românilor l-a lăsat perplex.

”Iar dacă spun că mă simt aici ca acasă, cred că am zis tot. Cred că Zagrebul se aseamănă mult ca stil cu Cluj-Napoca, de la anumite clădiri la spiritul oamenilor. Adică oameni primitori, deschiși, după ce apucă să te cunoască.

În România este simplu să-ți faci prieteni. `Frate, ai probleme, mă suni, când vrei tu!`, mi-au zis colegii de aici, din prima zi.

Pe bune? Nici nu reținusem toate numele”.

”Mi-a plăcut expresia aceasta și am învățat-o și în limba română”

Croatul a mai spus și care este expresia care i-a plăcut cel mai mult și pe care a învățat-o cel mai ușor.

”Apoi, un coleg român mi-a spus: `Dacă noi suntem prieteni și avem încredere unii în ceilalți, dăm și haina de pe noi pentru cel de lângă noi!`.

Mi-a plăcut expresia aceasta și am învățat-o și în limba română. Cred că aici am învățat să prețuiesc viața simplă, prietenia, apropierea de oameni. Am venit la Cluj-Napoca și după o perioadă dificilă în lume, după pandemie, iar relațiile între oameni cred că au avut mai mult de suferit decât să ne apropie, la nivel global.

Îmi place că aici când dai noroc cu un om te uiți și se uită în ochii tăi.

Ce v-ar mai trebui? Clar, autostrăzi, dar am văzut că sunteți într-un proces continuu de a construi drumuri noi”, a mai spus Muhar.

Urmăriți Playsport.ro și pe