A desființat-o fără milă pe Emma Răducanu. John McEnroe nu înțelege ce se întâmplă cu jucătoarea britanică: „Nu sunt sigur unde se află ea”

Octavian Vasilescu / 22.05.2022, 21:16

Emma Răducanu (19 ani, locul 12 WTA) a fost criticată dur de fostul mare jucător John McEnroe (63 de ani). Acesta nu înțelege de ce britanica cu origini românești își schimbă atât de des antrenorul.

Răducanu s-a despărțit recent de neamțul Torben Beltz, iar acum își caută un alt antrenor. În decurs de numai un an, campioana de la US Open 2021 a concediat trei antrenori.

Emma Răducanu, criticată de John McEnroe

Nici eu nu am crezut într-un antrenor cu normă întreagă, aşa că depinde foarte mult de jucător. Azi se pare că fiecare jucătoare are un antrenor şi nu-mi amintesc cine a fost când a câştigat US Open, dar trebuie să recunosc că am fost surprins că s-au despărţit după ce ea a câştigat trofeul.

A fost un şoc incredibil pentru ea să câştige US Open. Nu sunt suficient de apropiat de situaţie pentru a înţelege ce se întâmplă, dar sunt sigur că sunt mulţi oameni care ar dori să o antreneze. Nu sunt sigur unde se află ea din punct de vedere fizic sau psihic în acest moment”, a spus McEnroe, conform Daily Mail.

Emma Răducanu a renunțat la 3 antrenori în ultimul an

Rând pe rând, Emma Răducanu i-a pus pe liber pe Nigel Sears, Andrew Richardson și Torben Beltz. La US Open 2021, turneu pe care l-a câștigat, Emma a fost însoțită de Andrew Richardson.

Răducanu a intrat în istorie după ce a devenit prima jucătoare care câștigă un turneu de Grand Slam după ce a pornit din calificări.

Sportiva care reprezintă Marea Britanie va participa fără antrenor la Roland Garros 2022. În primul tur, Răducanu se va duela cu Linda Noskova (locul 185 WTA).

Programul româncelor în primul tur de la Roland Garros 2022

Româncele Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara vor debuta la Roland Garros 2022 în cursul zilei de marți. Orarul va fi publicat luni, în jurul prânzului.

Sorana Cîrstea a devenit prima jucătoarea de la actuala ediție a Roland Garros care s-a calificat în turul secund de la Paris. Românca a învins-o pe Tatjana Maria (34 de ani, locul 107 WTA), scor 6-3, 6-3, după o oră și șase minute de joc.

  • Sorana Cîrstea (locul 27 WTA) vs Tatjana Maria (locul 107 WTA) – 6-3, 6,3
  • Gabriela Ruse (locul 52 WTA) vs Elise Mertens (locul 33 WTA), duminică, de la ora 18:00
  • Ana Bogdan (locul 91 WTA) vs Viktoria Azarenka (locul 15 WTA), luni, de la ora 12:00
  • Irina Begu (locul 62 WTA) vs Jasmine Paolini (locul 57 WTA), luni, de la ora 18:00
  • Simona Halep (locul 19 WTA) vs Nastasja Schunk (locul 167 WTA) – marți
  • Irina Bara (locul 114 WTA) vs (locul 37 WTA) – marți
  • Mihaela Buzărnescu (locul 118 WTA) vs Madison Brengle (locul 58 WTA) – marți

Simona Halep are o cotă de 7.00 pentru câștigarea turneului de la Roland Garros 2022. Doar liderul mondial Iga Swiatek are o cotă mai bună, 2.70.