A explodat Irina Begu după ce a fost eliminată de Laura Siegemund: „Am rămas cu gândul acolo”

Robert Zanfir 19.01.2023, 18:17
A explodat Irina Begu după ce a fost eliminată de Laura Siegemund: „Am rămas cu gândul acolo”

România a rămas fără reprezentantă la Australian Open 2023. Irina Begu (32 de ani, locul 30 WTA) a fost eliminată de Laura Siegemund (34 de ani, 158 WTA), scor 7-5, 5-7, 3-6, în turul 2 de la Melbourne. Jaqueline Cristian, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Patricia Țig au părăsit turneul încă din primul tur.

Irina Begu își continuă complexul în fața americancei Laura Siegemund. Românca a pierdut și al cincilea meci, iar scorul întâlnirilor directe a ajuns la 1-4. Partida din turul 2 de la Australian Open a durat peste trei ore, iar românca a trebuit să se recunoască învinsă, deși și-a adjudecat primul set. Irina Begu va evolua şi la dublu, alături de americanca Shelby Rogers. Cele două vor da peste favoritele numărul 3, Gabriela Dabrowski (Canada)/Giuliana Olmos (Mexic).

A explodat Irina Begu după ce a fost eliminată de Laura Siegemund

Irina Begu a acuzat mai multe probleme medicale pe parcursul partidei, iar la final a izbucnit în lacrimi. Spune că ar fi meritat victoria.

„Cred că am avut mult prea multe șanse, atât de break, cât și de game, pe care nu mi le-am luat. Ea a reușit să joace mai bine în momentele acelea. Acolo a fost cheia, la 2-1 și 40-0 pe serviciul ei. Pierzând acele mingi de break, am devenit, de la game la game, din ce în ce mai încordată, pentru că simțeam că nu reușesc să fac break-ul.

Evident că îi dai încredere adversarei când vede că nu reușești să faci break. Și la un moment dat jocul ei a crescut și și-a ridicat nivelul. Repet, când ai 40-0, 40-15… mult prea multe game-uri în care am lăsat-o să revină, și asta e un plus de energie pentru adversară.

Cu siguranță am rămas cu gândul la acele momente cu șansele de break irosite. Am simțit tot meciul că am condus, tot timpul am fost peste ea, tot timpul am avut șanse, în fiecare ghem conduceam, aveam șanse de break sau de game, dar nu reușeam să mi le iau”, a declarat Begu pentru ProSport.

„Am avut meciul la mâna mea!”

Pentru participarea în turul doi, Irina Begu a obţinut un premiu de 158.850 de dolari australieni şi 70 de puncte. Este convinsă că ar fi putut obține mai mult din actuala participare la Melbourne.

„Meciul a fost în mâna mea, am avut N șanse pe care nu le-am luat și asta a fost. Cred că am jucat bine în primele două seturi, nu e ca și cum ar fi trebuit să schimb ceva tactic. Poate doar să fiu mai curajoasă în acele momente importante.

Mâine e o nouă zi și cam atât. Acum îmi e greu să văd partea bună a paharului și să zic că este în regulă. Dar sunt convinsă că mâine o să văd altfel lucrurile”, a mai spus Irina Begu.

Urmăriți Playsport.ro și pe