A finanțat ilegal un club de fotbal din România și a fost trimis în judecată. Prejudiciu de 9 milioane de euro

George Drafta 10.05.2023, 23:29
A finanțat ilegal un club de fotbal din România și a fost trimis în judecată. Prejudiciu de 9 milioane de euro

Edilul localităţii ilfovene a fost trimis în judecată de DNA, unul dintre capetele de acuzare fiind finanţarea ilegală a clubului de fotbal Concordia. Care a generat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de euro.

Unul dintre cei mai vechi primari în funcţie din România ar fi acordat un ajutor important vulturilor aflaţi în Liga 2 din vara lui 2019. Mircea Minea este acuzat de abuz în serviciu în perioada 2007-2021. Iar procurorii au notat în rechizitoriu mai multe fapte pentru care edilul din Chiajna poate fi incriminat.

Mircea Minea
Mircea Minea

Cea mai importantă este semnarea unor contracte de finanţare nerambursabilă pentru alb-verzi în valoare de 37.474.795 lei. La care se adaugă închirierea unor baze sportive aceluiaşi club pentru o chirie modică fără aprobarea Consiliului Local.

Prejudiciul calculat în acest caz ar fi de 7.525.158 lei. După trimiterea în judecată a primarului, instituţia pe care o conducea acesta a anunţat că nu se va constitui parte civilă în acest dosar, conform informaţiilor furnizate de Hotnews.

Mereu invidiaţi pentru stabilitate

Clubul din Chiajna a fost mai mereu dat drept exemplu pentru condiţiile deosebite pe care le oferă. Şi mai ales pentru stabilitatea financiară de care s-a bucurat în ultimii 15 ani. De când a apărut în prim planul fotbalului românesc.

Arena pe care îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu Concordia Chiajna
Arena pe care îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu Concordia Chiajna

Nu întâmplător Gabi Tamaş a ales gruparea de lângă Bucureşti la începutul acestui an atunci când a decis echipa pentru care va evolua în a doua parte a sezonului.

Însă, după retrogradarea din 2019 în eşalonul secund, ilfovenii nu au mai reuşit să revină în Superligă, acolo unde au bifat opt sezoane consecutive.

Au ratat în stagiunea actuală inclusiv calificarea în playoff-ul Ligii 2. Mircea Minea a fost principalul susţinător al Concordiei, dar în urma anchetei pornite de DNA, procurorii au dispus măsuri asiguratorii pentru 22 de terenuri şi imobile deţinute de primar. Cauza se va judeca la Tribunalul Ilfov.

Urmăriți Playsport.ro și pe