A fost o super vedetă a fotbalului mondial, dar spune ‘adio’ jocului. Mesut Ozil se retrage la 34 de ani

Iosif Pintilie 22.03.2023, 19:15
A fost o super vedetă a fotbalului mondial, dar spune ‘adio’ jocului. Mesut Ozil se retrage la 34 de ani

Fotbalul mondial rămâne fără un nume uriaș. Mesut Ozil, fostul mijlocaș de la Real Madrid sau Arsenal, a decis să se retragă din cariera de jucători. Ajuns la 34 de ani, el a făcut anunțul pe rețelele de socializare.

Mesut Ozil s-a retras

Ozil a jucat, în ultimii doi ani ai carierei, în Turcia, pentru Fenerbache și Basaksehir. Anterior, el a scris istorie pentru Arsenal, fiind unul dintre cei mai emblematici jucători din istoria clubului.

În 2014, Ozil ajungea în cel mai înalt punct al carierei, fiind în lotul cu care Germania câștiga Cupa Mondială din 2014, jucată în Brazilia.

”Salutări, tuturor. După o analiză atentă, anunț că mă retrag imediat din fotbalul profesionist. Am avut privilegiu să fiu fotbalist profesionist aproape 17 ani și sunt extrem de recunoscător pentru șansa avută. În ultimele săptămâni și luni, însă, mi-a devenit tot mai clar că trebuie să mă retrag, având în vedere că am avut și accidentări.

A fost o călătorie extraordinară, presărată cu momente de neuitat și emoții. Vreau să le mulțumesc cluburilor la care am jucat, Schalke, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce și Bașakșehir, antrenorilor care m-au susținut și colegilor care mi-au devenit prieteni.

Mulțumiri speciale membrilor familiei mele și prietenilor apropiați. Au fost parte din călătoria mea încă din prima zi și mi-au arătat multă susținere și dragoste, atât în momentele bune, cât și în cele rele.

Le mulțumesc tuturor fanilor care m-au iubit indiferent de circumstanțe și indiferent de clubul pentru care am jucat.

Acum aștept să văd ce va veni, alături de frumoasa mea soție, Amine, și de cele două fiice superbe, Eda și Ela. Să fiți siguri că veți mai auzi de mine din când în când, pe rețelele sociale”, a scris Mesut Ozil.

Arsenal (254 de meciuri/44 de goluri), Real Madrid (159/27), Werder Bremen (108/16), Schalke 04 (39/1), Fenerbache (37/9) și Basaksehir (7/0) sunt echipele pentru care a evoluat Ozil.

El a adunat, de asemenea, 92 de meciuri și 23 de goluri pentru Germania.

Urmăriți Playsport.ro și pe