A găsit Burleanu noul selecționer? Nume-bombă pronunțat în culisele FRF. „Dau scris că ne calificăm”

Moldoveanu Camelia / 22.10.2021, 10:42
A găsit Burleanu noul selecționer? Nume-bombă pronunțat în culisele FRF. „Dau scris că ne calificăm”

Victor Pițurcă este favorit pentru a ocupa postul de selecționer al echipei naționale de fotbal a României în locul lui Mirel Rădoi. Cu toate că s-a vorbit despre mai multe nume de pe lista FRF, se pare că lucrurile s-au schimbat radical. Tricolorii mai au nevoie de două victorii pentru a ajunge la primul baraj de calificare pentru CM 2022.

Toate speculațiile s-au sfârșit. Victor Pițurcă este favoritul

Mirel Rădoi a anunțat că nu are de gând să-și prelungească înțelegerea cu FRF, astfel echipa națională rămânând din noiembrie fără selecționer. S-au vehiculat mai multe nume, precum: Laurențiu Reghecampf, Adrian Mutu, Dan Petrescu, Marius Șumudică sau Gică Hagi. Însă, Dumitru Dragomir îl anunță ca favorit pe Victor Pițurcă. Cu toate acestea, „Mitică de la Ligă” este de părere că „Regele” ar fi omul ideal pentru a conduce naționala.

Sunt atâția în țara asta, pe Șumudică, pe Dan Petrescu. L-aș aduce pe Pițurcă pentru barajul ăsta și dau scris că ne calificăm. E unul dintre primii trei antrenori din istoria fotbalului românesc. Și Iordănescu e mare antrenor, și Ienei mare antrenor, și Lucescu e mare antrenor.

Pițurcă a fost un antrenor senzațional, nu sufla nimeni în front, un practician desăvârșit. Dacă eu aș fi acum președintele FRF, l-aș pune pe Hagi. Cunoaște toți copiii ăștia, știe capacitatea fiecăruia”, a declarat Dumitru Dragomir, la ProX.

Mirel Rădoi as-ar putea răzgândi

Există totuși o șansă ca Mirel Rădoi să se răzgândească în cele din urmă. PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate încă de acum câteva zile că selecționerul ar putea fi întors din drum la insistența jucătorilor naționalei, cu care a format o relație extrem de strânsă.

Iar această variantă începe să prindă din ce în ce mai mult contur. Ba chiar ea a fost confirmată în mare parte de secundul lui Rădoi de la națională, Nicolae Dică.

Potrivit Telekom Sport, întrebat despre șansele ca Rădoi să rămână selecționer măcar și la eventualele meciuri de baraj, Dică a răspuns: „Oricum, ar fi peste 50%”. Mai mult, el a continuat și a confirmat „influența” pe care ar putea s-o aibă vestiarul în această decizie.

Ne-am apropiat foarte mult de aceşti jucători şi reacţia pe care au avut-o după meciul din Armenia a fost una pozitivă şi pe noi ne-a bucurat foarte mult”, a mai spus Nicolae Dică sursei citate.

Recent, mijlocașul central al lui Cagliari, Răzvan Marin, a oferit un interviu pentru PlaySport.ro. Printre altele, el a dezvăluit că, alături de coechipierii săi de la echipa națională, intenționează să discute cu Mirel Rădoi pentru a-l face să revină asupra deciziei de a renunța la banca echipei naționale după meciurile din noiembrie.