A ieșit din închisoare Marian Iancu, fostul șef al celor de la Poli Timișoara. Ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor încă 6 ani

Giosanu Catinca / 29.06.2022, 19:15
A ieșit din închisoare Marian Iancu, fostul șef al celor de la Poli Timișoara. Ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor încă 6 ani

Fostul patron al clubului Poli Timișoara, Marian Iancu, a fost eliberat din închisoare din penitenciar ca urmare a unei decizii luată luni, 27 iunie, de Judecătoria Sectorului 4 București.

Marian Iancu a fost eliberat din închisoare

Omul de afaceri Marian Iancu a fost eliberat din închisoare după 8 ani de detenție. Fostul patron din Liga 1 a fost condamnat în octombrie 2014 la 14 ani de închisoare în dosarul RAFO-Carom.

Hotărârea Judecătoriei Sectorului 4 București cu privire la eliberarea condiționată a lui Marian Iancu este una definitivă, astfel că fostul patron din Liga 1 nu se va mai întoarce în penitenciar.

Câți ani de pușcărie a făcut fostul patron al Poli Timișoara

Marian Iancu a condus clubul Poli Timișoara mai bine de șase ani. Viața lui s-a schimbat după ce s-a depistat că a prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde.

Omul român de afaceri a fost acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, dar a fost eliberat cu șase ani mai devreme decât momentul în care trebuia să iasă din închisoare.

Decizia magistraților

În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent Iancu Alexandru Marian împotriva sentinţei penale nr. 1026 din data de 11.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10415/4/2022.

Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Iancu Alexandru Marian.

Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 270/2022 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 92/2022. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.”, se arată în soluționarea cazului.