A început montarea scaunelor pe arena din Târgoviște + Estimarea primarului: ”Chindia va juca, probabil, acasă ultimele partide din actualul sezon”

Autor: Justin Gafiuc / 31.10.2021, 14:05
A început montarea scaunelor pe arena din Târgoviște + Estimarea primarului: ”Chindia va juca, probabil, acasă ultimele partide din actualul sezon”

Stadionul “Eugen Popescu” din Târgoviște a intrat în reabilitare în vara lui 2019, după promovarea Chindiei în L1, iar termenele de finalizare au tot fost împinse în timp din diverse motive: expertiză tehnică falsificată, contract întrerupt cu constructorul, lucrări întârizate cu lunile.

Arena pare să intre, însă, finalmente, pe linia dreaptă pentru ca echipa să revină acasă. De azi au început să se monteze scaunele, roș-albastre, e un set de 3.000 de locuri care ar urma să fie puse în următoarele zile.

Iar primarul Daniel Stan susține că ”lucrările majore le-am cam terminat. Situația în mare e cam așa: gazonul e gata, cu tot sistemul de degivrare, pentru instalația de nocturnă mai trebuie făcut doar branșamentul de cei de la Electrică, noi am tras rețeaua de 36 de kilometri, cu punct de transformare. La tribuna veche mai e nevoie de circa o lună pentru consolidare și finalizare la exterior. Am dat comanda pentru tabela de marcaj, cabine de presă și transmisiuni TV. La tribuna nouă se montează ultimele contravânturi și urmează măsurătorile finale pentru a aduce gradenele”.

În bejenie la Buzău și Ploiești

Edilul estimează că ”viteza lucrărilor peste iarnă va depinde vreme, avem nevoie, de exemplu, de temperaturi peste 10 grade la hidroizolație. Dar, una peste alta, intenția e să dăm stadionul la cheie înainte de finalul actualului sezon din Liga 1, astfel încât Chindia să dispute la Târgoviște ultimele partide de campionat”.

L1 se va întinde în 2022 până pe 28/29 mai, când vor trebui să fie stabilite ierarhiile finale din play-off și play-out. Chindia ocupă momentan locul 10 în prima divizie, cu 14 puncte, și are șanse reduse de a prinde o poziție în play-off.

Trupa lui Emil Săndoi joacă deocamdată la Buzău și Ploiești partidele de pe teren propriu.

Proiect pentru stadion nou

În afara lucrărilor de la ”Eugen Popescu”, autoritățile dâmbovițene iau în calcul construirea unui nou complex sportiv. Recent, președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a prezentat la Ministerul Dezvoltării proiectul unui stadion ridicat de la zero, cu circa 12.000 de locuri și cu facilități conexe pentru alte discipline.

Prețul ar urma să ajungă la aproximativ 50 de milioane de euro, cu finanțare locală și prin Compania Națională de Investiții (CNI).

13 milioane de euro e costul aproximativ al lucrărilor de refacere a stadionului ”Eugen Popescu”