A început US Open. Prima victorie românească pe tărâm american în acest an

Ioan Valentin Oprea 23.08.2023, 08:34
A început US Open. Prima victorie românească pe tărâm american în acest an

Una albă, două negre pentru România la US Open. Primele trei reprezentante ale ţării noastre au intrat marţi în calificări la US Open.

Gabriela Ruse a fost singura care a obţinut biletele pentru cel de-al doilea tur al calificărilor de la Flushing Meadows. Jaqueline Cristina şi Miriam Bulgaru au părăsit prematur competiţia. Azi, va veni rândul Irinei Bara să intre în arenă.

US Open a început în forţă pentru România. Primul meci a însemnat şi prima victorie. Gabriela Ruse a învins-o în două seturi, cu un identic scor de 6-2, pe franţuzoica Kristina Mladenovic. Tenismena în vârstă de 25 de ani a avut un start perfect de pardidă şi a reuşit un break chiar în primul game al jocului.

Ruse a servit apoi perfect şi a încheiat setul fără a-şi ceda niciodată serviciul. Actul secund a fost apoi tras la indigo. Ruse a pornit în trombă, cu un nou break în primul game. Românca a mai spart serviciul lui Mladenovic încă o dată pe final şi a închis setul la 6-2.

Jucătoarea originară din Bucureşti nu a avut nevoie decât de o oră şi şase minute pentru a se califica în turul secund. Acolo, va da peste tenismena din Ungaria, Galfi Dalma. Meciul urmează să se dispute joi, după ora 18:00.

Bulgaru şi Cristian, eliminate din primul tur

Debutul la US Open nu a fost, în schimb, cu noroc pentru Miriam Bulgaru şi Jaqueline Cristian. Bulgaru, nr. 214 în clasamentul WTA, a fost eliminată de indianca Ankita Raina, în numărul minim de seturi, scor 3-6, 5-7. Jucătoarea din România a avut un serviciu ezitant, iar Raina a reuşit să-şi treacă în cont nu mai puţin de patru break-uri, câte două în fiecare set.

Chiar dacă pornea din postura de mare favorită, Jaquelina Cristian a dezamăgit crunt în turul inagural al califăcărilor de la US Open 2023. Revenită în Top 100 WTA, tenismena de 25 de ani a cedat fără drept de apel în faţa bielorusei Iryna Shimanovich, 3-6, 1-6. De patru ori şi-a pierdut serviciul Jaqueline Cristian, fără a realiza niciun break.

Astăzi, va intra în focurile competiţiei şi Irina Bara. Aceasta o va întâlni pe Noma Noha Akugue, ocupanta locului 144 în ierarhia WTA. Confruntarea va începe în jurul orei 19.30.

Urmăriți Playsport.ro și pe