A lăsat handbalul să devină un medic de succes. Povestea de roman a doctorului Potecă

Simion Andrei / 23.09.2021, 14:25

Teodor Potecă este în prezent medic primar la secția de chirurgie generală a Spitalului Mioveni, însă înainte de a jongla cu medicina a practicat o bună perioadă de timp handbalul la nivel de profesioniști. În anul 2014 a reușit să obțină titlul de Doctor în Medicină, iar de atunci a devenit un adevărat model pentru colegii din breaslă.

Teodor Potecă a lăsat hanbalul și a devenit un medic de succes

Născut în 1977, Teodor Potecă a făcut o schimbare bruscă în carieră în urmă cu mai mulți ani, când a lăsat handbalul și a devenit un medic de succes.
Trecerea dintr-un domeniu în celălalt s-a dovedit a fi inspirată, iar acum Potecă este un adevărat model pentru colegii din breaslă. Potrivit epitesti.ro, Teodor Potecă a fost jucător profesionist de handbal până să își descopere pasiunea pentru medicină. În anul 2014, el a obținut titlul de Doctor în Medicină, după ce a prezentat lucrarea „Factori clinico-patologici și biomoleculari implicați în conduita terapeutică a carcinoamelor gastrice”.

De atunci, el s-a dedicat în totalitate noii meserii și a devenit medic primar al secției de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Colentina București. Ulterior, el s-a mutat la aceeași secție a Spitalului Mioveni.
De asemenea, Potecă este Asistent universitar la U.M.F. „Carol Davila” Medicină Generală – Clinica de Chirurgie Generală a Spitalului Clinic Colentina București – și în trecut a fost Director general la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Cu toate că noua ocupație nu îi mai permite să petreacă la fel de mult timp pe terenul de handbal, Teodor Potecă a rămas în continuare aproape de sport. El s-a implicat în mai multe proiecte și chiar a fost membru într-o echipă de cercetători care au realizat un studiu privind acțiuni eficiente și adecvate formării de către specialist/antrenor a unui set de mijloace necesare elaborării programelor de antrenament, care să ducă la o finalitate așteptată a lotului de sportivi.
De asemenea, el a fost directorul unui proiect care a studiat importanța folosirii laparoscopiei și a plaselor protetice în tratarea și recuperarea sportivilor de performanță.

Din handbalist a ajuns mentor pentru doctori

Teodor Potecă este foarte apreciat de toți colegii. Mai mult, este considerat ca fiind un advevărat mentor în Spitalul Mioveni. Dezvăluirea a fost făcută de directorul medical dr. Alex Iacobescu:

Dr. Potecă Teodor Dan este mentorul meu. A adus o imagine foarte bună spitalului”, a spus dr. Alex Iacobescu, potrivit sursei citate.