A leșinat din senin. Imagini cutremurătoare din timpul unui meci de baschet. Jucătorul avusese COVID-19

Marian Cărăvan / 16.12.2020, 15:48

O tragedie se putea întâmpla în timpul unui meci de baschet. Un jucător a leșinat și s-a prăbușit din senin pe teren și a provocat panică printre cei aflați în sală. I s-a acordat imediat primul ajutor.

Panică în timpul unui meci de baschet. Un jucător a leșinat din senin

Jucătorul de baschet Keyontae Johnson, în vârstă de 21 de ani, s-a prăbușit pe teren, în timpul unui meci pe care echipa sa, Florida Gators, îl disputa în campionatul colegiilor. De aici până la o tragedie nu era decât un pas. Keyontae s-a prăbușit brusc, pe teren, lângă coechipierii săi. A fost panică mare printre cei aflați în sală, însă medicii au acționat de urgență. Johnson a fost transportat la Spitalul Memorial Tallahassee pentru îngrijiri suplimentare.

Deși medicii şi familia încă nu au anunţat motivul clar al problemelor care au dus la starea de leșin, jurnaliștii de la cbsnews.com vin cu o versiune cutremurătoare. Conform acestora, Keyontae Johnson este unul dintre jucătorii echipei din Florida care în vara acestui an au avut COVID-19. Un efect advers al noului coronavirus este miocardita, o inflamaţie a muşchiului inimii. Ceea ce se pare că l-a afectat și pe tânărul baschetbalist.

După ce părinţii sportivului au fost aduşi cu elicopterul din Norfolk, Virginia, sportivul a fost mutat la UF Health din Gainesville. La începutul săptămânii a fost indus în comă artificială, iar acum starea sa este ameliorată sensibil şi chiar comunică.

Keyontae Johnson, jucatorul care a lesinat din senin in timpul unui meci de baschet
Keyontae Johnson, jucatorul care a lesinat din senin in timpul unui meci de baschet

Keyontae Johnson este principalul marcator al echipei

Principalul marcator și recuperator al echipei, Johnson are o medie de 19,7 puncte și 6 recuperări pe meci în acest sezon. Reușise cinci puncte înainte de a se prăbuși din senin pe teren. Colegii săi, vizibil zdruncinați de cele întâmplate, împreună cu antrenorul s-au rugat împreună, înainte de reluarea meciului.

Ca urmare a acestui eveniment nefericit, Florida Gators și-a amânat meciul ce trebuia să aibă loc miercuri, împotriva celor de la North Florida.

„Keyontae se află într-o stare stabilă, respiră pe cont propriu și vorbește cu noi și cu medicii săi aici la UF Health. Simțim atât de multă dragoste și sprijin din partea tuturor și suntem dincolo de recunoscători pentru grija și atenția pe care Keyontae le-a primit în ultimele zile”, au spus părinții jucătorului.

După evenimentul de sâmbătă, Keyontae Johnson a comunicat cu echipa prin aplicația FaceTime.