A luat foc Gică Hagi când a fost întrebat asta: „Sunt unul mic, nu vreau să fiu în plus”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.11.2021, 17:38
A luat foc Gică Hagi când a fost întrebat asta: „Sunt unul mic, nu vreau să fiu în plus”

Gică Hagi este considerat de foarte mulți oameni de fotbal din România drept înlocuitorul ideal al lui Mirel Rădoi la echipa națională a României. Printre alții, Florin Prunea și Ionel Dănciulescu au cerut în mod public ca „Regele” să primească o nouă șansă din partea FRF.

Mai mult, numele lui Hagi a fost scandat de fanii români la finalul meciului din Liechtenstein. Dacă în precedentele ieșiri publice a lăsat de înțeles că și-ar dori să preia naționala, la ultima dintre acestea antrenorul Farului a avut o altă poziționare.

Gică Hagi: „Nu vreau să fiu unul în plus cu teoria!”

El a dat de înțeles că ar vrea momentan să se concentreze pe activitatea de la echipa constănțeană. De asemenea, Hagi a explicat că nu susține o reconstrucție la echipa națională, ci construcția unei echipe puternice, care să facă performanță într-un timp cât mai scurt.

Totodată, Gică Hagi a spus și că nu mai vrea să dea și el sfaturi teoretice, explicând că mai importantă este implementarea unui proiect concret. În încheiere, „Regele” a făcut și un profil al viitorului selecționer al naționalei României.

Nu cred că se refereau la mine (n.r.- suporterii au scandat numele Hagi în Liechtenstein). Eu m-am simțit mândru! Sunt copii foarte buni. România are viitor! Dar trebuie să construim acel proiect mare, învingător. Acești copii care au demonstrat la U21 merită să aibă antrenori, profesori care să-i învețe așa cum am fost și noi educați. Ei sunt primii care-și doresc.

Noi, conducătorii, oamenii mari, trebuie să facem un efort să le dăm curaj, încredere, tot. Să formeze o echipă! Ei trebuie să joace fotbal, atât!

Eu spun ce ar fi bine pentru ei. Eu sunt cine sunt datorită profesorilor foarte buni. Le mulțumesc din tot sufletul meu. Nu sunt responsabil, am un club, trebuie să am grijă de ale mele. Încerc să muncesc, să ajut cât pot eu. Sunt unul mic, care face câte puțin, dar aduce câte ceva.

Nu vreau să fiu unul în plus cu teoria. Mai grea e practica! Teorie, 22 de milioane știu fotbal, când intri pe iarbă e mai greu, când trebuie să construiești, să ai rezultate”.

„Românii trebuie să aibă mentalitate de învingători!”

Trebuie să producem acea echipă, să o construim, nu sunt de acord cu reconstrucția. Punct! Românii trebuie să aibă o mentalitate de învingători, să se lupte de la egal la egal cu oricine. Ritmul jocului în fotbalul mare european este mai rapid decât la noi. Nu poți să vrei să fii cum e Anglia, Germania, nordicii, pentru că nu poți să fii niciodată. Cine va fi responsabil de echipa de seniori, trebuie să fie conștient că istoria îl obligă.

E responsabilitatea lui. Toate aceste rezultate fac parte dintr-un proiect foarte mare. Toate loturile naționale au obiective să producă rezultate și doi-trei jucători foarte buni, de excepție, care pot veni la echipa mare și să se poată bată cu orice națională de lume în timp, nu de azi pe mâine. Îmi zic și eu părerea mea”, a spus Gică Hagi la Digi Sport.

Verdictul lui Gică Hagi: În 2026 vom avea noua Generație de Aur. „Ne vor depăși performanțele”