A mers sa vadă Formula 1, dar a ajuns sa fie „săltat” de mascați. Era confundat cu celebrul Diabolik

Moldoveanu Camelia / 14.09.2021, 11:44

S-a dus la Marele Premiu de Formula 1, fiind un mare fan, și a ajuns la închisoarea de maximă siguranță din Olanda. Situație incredibilă și o poveste demnă de un film de comedie. Bărbatul a fost confundat cu Matteo Messina Denaro (Diabolik).

Diabolik, faimosul mafiot sicilian, a fost prezent la Formula 1

Un bărbat de 54 de ani din Liverpool a mers să vadă Marele Premiu de Formula 1, însă scurta lui vacanță s-a terminat la închisoare. Mark L se afla la Haga într-un restaurant în timp ce poliția i-a pus o cagulă pe cap și l-a târât afară. Captura ar fi una istorică, deoarece oamenii legii erau convinși că au pus mâna pe celebrul Matteo Messina Denaro, cunoscut sub numele de Diabolik. El este unul dintre cei mai căutați oameni din lume, mai exact din 1993 capul mafiei siciliene este de negăsit.

Poliția din Olanda l-a arestat miercurea trecură pe bărbat, la cererea omologilor din Italia. Mark L a fost dus la Vught, o închisoare de maximă siguranță, iar avocatul acestuia a reușit să-l scoată abia sâmbătă după ce a fost nevoit să-i dovedească reala identitate.

Când mi-au spus că a fost arestat pentru că se credea că este Matteo Messina Denaro, am crezut că glumesc. Clientul meu s-a născut și a crescut în Anglia și are un accent de Liverpool foarte puternic. A fost evident de la început că era o neînțelegere,” a spus avocatului bărbatului, Leon van Kleef, pentru Guardian.

Soția presupusului criminal a avut o reacție șocantă

Despre Diabolik se spune că a fost considerat înlocuitorul ideal al lui Bernardo Provenzano. Cel din urmă a murit în 2016, iar după el a urmat în fruntea mafiei Salvatore Riina, decedat și el în 2017. Matteo Messina Denaro ar avea acum 59 de ani. Singura înregistrarea cu acesta datează din 1993, iar televiziunile din Italia le-a făcut publice în 2020. El apărea în timpul unui proces în care depunea mărturie, însă a dispărut imediat după. Pentru că nu au alte fotografii, polițiștii i-au făcut un portret robot.

Diabolik a fost condamnat în lipsă, în 2002, la închisoare pentru uciderea a 10 persoane, însă se crede că numărul oamenilor uciși ar putea umple un cimitir. Se crede că acum ar duce o viață de lux, datorită oamenilor puternici din mai multe țări (afaceriști, politicieni) care au apelat cândva la serviciile lui. „Diabolik” de la Formula 1 a fost susținut de soția îngrijorată. După ce a aflat acuzație pentru care a fost arestat, femeia a avut o adevărată criză de râs.

Când soția clientului meu, care inițial era îngrijorată, și-a dat seama că este o neînțelegere și că soțul ei fusese arestat sub acuzația că ar fi Matteo Messina Denaro, nu se putea opri din râs”, a spus Kleef.