A murit Carmichael, omul-legendă de la Barcelona. A fost cel mai longeviv stranier, dar nu a câștigat niciodată, nimic

Ștefănescu Dragoș 07.03.2022, 17:03
A murit Carmichael, omul-legendă de la Barcelona. A fost cel mai longeviv stranier, dar nu a câștigat niciodată, nimic

Clubul Barcelona a primit luni o veste extrem de tristă. Legendarul jucător de baschet Norman Carmichael a decedat la vârsta de 74 de ani. Acesta a fost cel mai longeviv stranier ce a evoluat pentru echipa de baschet catalană.

Legendarul Norman Carmichael a decedat la vârsta de 74 de ani

Ziua de luni, 7 martie 2022, va rămâne una foarte tristă pentru clubul Barcelona. Legendarul jucător de baschet Norman Carmichael a decedat la vârsta de 74 de ani.

Norman Carmichael este unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut echipa de baschet a Barcelonei. Născut în Statele Unite ale Americii, Carmichael a făcut primii pași în baschet la Universitatea Virginia. Încă din anii junioratului s-a făcut remarcat, reușind nu mai puțin de 22 de recuperări într-un meci contra celor de la Richmond. Astfel a devenit cel mai tânăr junior care a reușit cel mai mare număr de recuperări într-un joc. Performanțele sale i-au determinat pe cei de la Atlanta Hawks să-l selecteze, dar nu a apucat să debuteze în NBA.

Carmichael a ajuns la Barcelona în anul 1969. Prin statura sa impunătoare, 2,08m, și cu talentul deosebit a reușit să se impună rapid la echipa catalană. După doi ani, în 1971, a obținut cetățenia spaniolă. Carmichael a petrecut nu mai puțin de nouă ani la Barcelona, devenind stranierul cel mai longeviv din istoria clubului de baschet catalan. El are un sezon în plus față de Ante Tomic, o altă legendă a Barcelonei. De-a lungul perioadei petrecute la clubul catalan a devenit extrem de iubit de fanii echipei, datorită stilului său de joc extrem de combativ. În ciuda faptului că a jucat aproape un deceniu pentru Barcelona, Carmichael nu a reușit să cucerească niciun trofeu cu echipa catalană.

LeBron James a intrat definitiv în istorie

LeBron James este cu siguranță unul dintre cei mai mari jucători din istoria baschetului mondial. Starul lui Los Angeles Lakers a devenit cel mai bun marcator din NBA. James l-a devansat în acest top pe legendarul Michael Jordan. Astfel, topul celor mai buni marcatori din istoria NBA arată astfel:

  • LeBron James, 44.152 puncte
  • Kareem Abdul-Jabbar, 44.149 puncte
  • Karl Malone, 41. 689 puncte;
  • Kobe Bryant, 39. 283 puncte;
  • Michael Jordan, 38. 279 puncte;
  • Dirk Nowitzki, 35. 223 puncte;
  • Wilt Chamberlain, 35. 026 puncte;
  • Shaquille O’Neal, 33. 846 puncte;
  • Tim Duncan, 31. 668 puncte;
  • Hakeem Olajuwon, 30. 701 puncte.

Totuși, Kareem Abdul-Jabbar rămâne pe primul loc în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria ligii în sezonul regulat, cu 38.387 de puncte. Fostul star de la Lakers, dar și de la Milwaukee Bucks, este urmat, în această ierarhie de Karl Malone și de LeBron James.