A murit Costică Popescu, vocea legendară a Craiovei. Bănia este în doliu

Moldoveanu Camelia / 28.12.2021, 16:40
A murit Costică Popescu, vocea legendară a Craiovei. Bănia este în doliu

Costică Popescu, vocea „Științei” în perioada 1971 – 1998, a încetat din viață. Vestea morții crainicului Universității Craiova a îndoliat Bănia. El s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

Costică Popescu, fostul crainic al Universității Craiova, s-a stins din viață

CS Universitatea Craiova a anunțat pe data de 28 decembrie moartea regretatului Costică Popescu. Mesajul a fost postat pe site-ul oficial al echipei:

Veste tristă: ne-a părăsit fostul mare crainic al stadionului „Central”, Costică Popescu.

Vocea numărul 1 de pe „Central” a întreținut atmosfera pentru cel mai „fierbinte” public din România din 1971 și până în 1998. Are la activ peste 500 de meciuri transmise pentru Radio Oltenia Craiova. A mai trecut pe la stadioanele Electoputere (Valea Roșie), Extensiv (Parcul Romanescu) și Constructorul (Luncă).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

#RIP”, a fost mesajul oficial CS U.

Universitatea Craiova a postat pe contul de Facebook și un videoclip în memoria cunoscutului crainic. Costică Popescu va fi înmormântat joi, la ora 12:00. El o să se odihnească veșnic în cimitirul Ungureni (Craiova), acolo unde se află înmormântat și Sebastian Domizină, bunul său prieten și o altă voce a „Științei”.

„Victor Socaciu s-a alăturat Galeriei din Ceruri!”

Toată suflarea rapidistă a primit o nouă lovitură cruntă. Victor Socaciu, cântăreț de muzică folk și compozitor al imnului Rapidului, „Glasul roților de tren” s-a stins din viață. Acesta avea 68 de ani și a avut diverse probleme de sănătate pe parcursul acestui an.

Vestea tristă a fost comunicată prin intermediul paginii oficial de Facebook a echipei FC Rapid București 1923. Aceasta este a doua tragedie într-un timp foarte scurt pentru Rapid, după ce și Constantin „Bebe” Năsturescu a murit de curând.

Finalul de an aduce o nouă veste tragică! Interpretul imnului nostru, „Glasul roților de tren”, Victor Socaciu, s-a alăturat Galeriei din Ceruri a Rapidului!

Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!” a fost scris pe pagina de Facebook a echipei.

Artistul avea unele probleme de sănătate mai vechi. În trecut, Victor Socaciu suferise un transplat de rinichi. Totodată, acesta a suferit și de COVID la începutul acestui an, printre problemele de sănătate pe care le mai avea. El fusese internat în spital în septembrie.

Fiica artistului, Ana Maria Socaciu, a confirmat, prin intermediul social media, trecerea în neființă a tatălui ei.

O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu!”.