A murit imediat după meci! Dispariția antrenorul româncei de la națională a șocat lumea handbalului!

Gabriel Peneș / 22.02.2021, 10:19
A murit imediat după meci! Dispariția antrenorul româncei de la națională a șocat lumea handbalului!

A murit imediat după meci! Dispariția antrenorul româncei de la națională a șocat lumea handbalului! Zlatko Saracevic (59 ani), antrenorul echipei Podravka Koprivnica, a decedat ieri seară. Moartea a survenit după meciul de campionat cu Lokomotiva Zagreb, câștigat cu scorul de 32-29. La Podravka Koprivnica evoluează și Yuliya Dumanska, componentă a naționalei României.

A murit imediat după meci!

A murit imediat după meci! Antrenorul româncei de la națională a șocat lumea handbalului! Un antrenor recunoscut pentru valoarea lui în Europa, Zlatko Saracevic a murit în urma unui infarct, potrivit presei din Croația. Tragedia s-a întâmplat după meci. S-a încercat resuscitarea lui, din păcate, fără succes. Moartea a survenit după meciul de campionat cu Lokomotiva Zagreb, câștigat cu scorul de 32-29. La Podravka Koprivnica evoluează și Yuliya Dumanska, componentă a naționalei României. Reprezentanta Croației este în competiție în Liga Campionilor, având o „dublă” în optimile de finală cu Rostov Don.

În seara de duminică, după meciul dintre Podravka Vegeta și Lokomotiva, inima lui Zlatko Saracevic a încetat să mai bată. Antrenorul Podravka Vegeta a încetat din viață după ce medicii de la secția de urgență a Spitalului din Koprivnica au încercat să-l resusciteze pe timp de aproximativ 40 de minute”, a relatat sportske.jutarnji.hr, conform prosport.ro.

A murit imediat după meci! Antrenorul româncei de la națională a șocat lumea handbalului!
A murit imediat după meci! Decesul lui Zlatko Saracevic, antrenorul româncei de la națională, a șocat lumea handbalului!/Sursa Foto: Facebook – SK Podravka Vegete

Antrenorul româncei de la națională a șocat lumea handbalului!

Saracevic a fost bine dispus după meci, fericit pentru victoria importantă care a adus echipa lui mai aprope de un nou titlu în Croația. Antrenorul a părăsit arena după meci și a plecat spre casă cu mașina împreună cu antrenorul de portari, Barbara Stancin. La unul dintre semafoarele din Koprivnica i s-a făcut brusc rău. A fost suspectat un infarct. Din păcate medicii nu au putut să-l mai salveze.

La conferința de presă după derby-ul cu Lokomotiva Zaghreb, Saracevic avea să ofere ultimele lui declarații.

Felicit fetele pentru că au reușit această victorie după o perioadă foarte dificilă. Trebuie să recunosc că presiunea a fost anormală. Am avut o perioadă mai puțin plăcută în Liga Campionilor și acele înfrângeri ne-au afectat moralul. Păcat că nu a existat public pentru a vedea un meci de calitate superioară”,  a declarat Saracevic la ultima lui apariție.

Un handbalist talentat în anii 80-90, Saracevic a câștigat titlul mondial cu Iugoslavia în 1986 și titlul olimpic cu Croația în 1996. Saracevic și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale de jucător la Borac Banja Luka (1977-1987), orașul în care s-a născut, iar mai târziu a jucat pentru Medvescak, Nimes, Bordeaux, Kretiel, Istres, Badel Zagreb, Veszprem și Zamet.