A murit marele antrenor al echipei lui Ianis Hagi, Rangers FC. Anunțul a fost făcut de oficialii clubului scoțian

Olteanu Ștefan / 26.10.2021, 21:29

A murit Walter Smith, marele antrenor al echipei lui Ianis Hagi, Rangers FC. Fostul mare tehnician avea 73 de ani. Un total de 21 de trofee a cucerit Smith cu Rangers, între care și 10 titluri de campion. De asemenea, el a antrenat o bună perioadă de timp și naționala de fotbal a Scoției.

A murit marele antrenor al echipei lui Ianis Hagi. Rangers FC e în doliu

Walter Smith, marele antrenor al echipei lui Ianis Hagi, Rangers FC, a încetat din viață la vârsta de 73 de ani. Tot fotbalul scoțian este în doliu după pierderea fostului mare tehnician, însă durerea este cu atât mai mare la clubul de pe Ibrox.
Alături de Rangers, Walter Smith a reușit cele mai mari performanțe ale carierei. El a debutat pe Ibrox în calitate de antrenor secund, în sezonul 1986 – 1987, iar din aprilie 1991 a devenit principal. Prima sa aventură de antrenor principal la Rangers a durat până în 1998, însă a mai fost la cârma echipei și pe finalul carierei, între 2007 și 2011.
În cele două intervale, Walter Smith a cucerit nu mai puțin de 10 titluri de campion cu Rangers, 5 Cupe ale Scoției și 6 Cupe ale Ligii.

În numele consiliului de administrație, personalului și jucătorilor de la Rangers, transmit profundele mele condoleanțe familiei Smith. Walter lasă în urmă o soție, copii și nepoți. Toți fiind în gândurile și rugăciunile noastre în acest moment dificil”, a declarat președintele lui Rangers, Douglas Park, pe site-ul clubului.

A fost secundul lui Sir Alex Ferguson la Manchester United, dar și selecționer al Scoției

În 1998, la capătul primei sale aventuri de la Rangers, Walter Smith făcea pasul în Premier League, unde o prelua pe Everton. Alături de „caramele” a activat timp de patru ani, până în 2002.
Ulterior a urmat o scurtă pauză în cariera sa de antrenor, înainte de a reveni în calitate de secund al lui Sir Alex Ferguson la Manchester United.
Alături de legenda „diavolilor” a stat doar câteva luni de zile, după care a făcut pasul pe banca echipei naționale de fotbal a Scoției.
Trei ani a ocupat postul de selecționer, în intervalul 2004 – 2007, înainte de a-și anunța revenirea la Rangers.
El s-a retras din cariera de antrenor în mai 2011, după care a ocupat mai multe funcții în conducerea clubului de pe Ibrox.

Premierul Scoției, mesaj emoționant: „O minune a fotbalului!”

Asociația de fotbal scoțian l-a descris pe Walter Smith ca fiind „unul dintre cei mai de succes manageri din istoria fotbalului scoțian”. De asemenea, premierul Nicola Sturgeon l-a numit „o adevărată minune a fotbalului” pe fostul tehnician, potrivit CNN.
Clubul Manchester United și-a exprimat condoleanțele prin intermediul unui comunicat oficial:

Toată lumea de la Manchester United este întristată profund de vestea decesului lui Walter Smith. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre prietenii și familia sa în aceste momente grele”.

L-am privit pe Walter cu atât de mult respect. A fost un mare manager al Scoției. Dar pentru mine a fost, în primul rând, un om foarte bun. A fost onorabil. A dat dovadă de o mare demnitate și a demonstrat mereu atâta clasă. A fost un prieten adevărat, un mentor și un bărbat pe care mă simt privilegiat să-l fi cunoscut. Întotdeauna îmi voi aminti de el cu drag”, a spus și David Moyes, antrenorul scoțian al lui West Ham.

Jucătorul pe care și l-a dorit Gică Hagi la Farul Constanța a evoluat pentru Rangers. Cine este atacantul dorit de „Rege”.