A murit pe stadion înaintea duelului Real Sociedad – Mallorca. Momente dramatice în fotbalul spaniol: „Victoria este pentru tine”

Olteanu Ștefan 20.10.2022, 13:18
A murit pe stadion înaintea duelului Real Sociedad – Mallorca. Momente dramatice în fotbalul spaniol: „Victoria este pentru tine”

În vârstă de 75 de ani, un suporter înfocat al echipei Real Sociedad a murit pe stadion, cu doar câteva zeci de minute înainte ca favoriții săi să o înfrunte pe Mallorca. Bărbatul a fost transportat la spital de urgență, însă din păcate nu a mai putut fi salvat.

Clipe de panică înaintea duelului Real Sociedad – Mallorca. Un suporter al echipei gazdă a murit pe stadion

Real Sociedad și Mallorca s-au întâlnit în runda cu numărul 10 din La Liga, miercuri, 19 octombrie, de la ora 21:00, iar cu puțin timp înaintea duelului, un suporter al echipei gazdă a murit pe stadion.

Potrivit ESPN, care citează presa locală, este vorba despre un bărbat în vârstă de 75 de ani. În timp ce aștepta cu mult entuziasm meciul favoriților săi, acesta a suferit un infarct în tribunele arenei Anoeta și a avut nevoie de intervenția medicilor.

Personalul de urgență de la fața locului a mers rapid în zona în care se afla fanul respectiv. Medicii au încercat să îl resusciteze înainte de a-l duce la spital, după care l-au urcat în ambulanță și l-au trimis la cea mai apropiată unitate medicală. Din păcate, acesta nu a mai putut fi salvat și la spital s-a constatat decesul.

Bărbatul de 75 de ani era membru în cadrul clubului Real Sociedad. Favoriții săi au reușit să o învingă pe Mallorca, scor 1-0, iar la finalul mecului toată lumea s-a grăbit să îi dedice victoria:

„Suntem întristați de moartea membrului clubului care a fost evacuat înainte de începerea meciului de astăzi. Victoria din seara asta este pentru tine. Odihneşte-te în pace”, a transmis clubul Real Sociedad, pe rețelele de socializare.

„Putere şi curaj familiei din partea întregii echipe. Acest succes îl dedicăm suporterului decedat”, a transmis și antrenorul clubului basc, Imanol Alguacil.

Și, în cele din urmă, marcatorul singurului gol a avut și el un mesaj:

„În viaţă sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul. În această seară, în numele clubului aş dori să transmit condoleanţe familiei fanului decedat”, a declarat mijlocașul Mikel Merino.

Real Sociedad a legat a 8-a victorie consecutivă. În Europa League e neînvinsă

Real Sociedad traversează o formă de excepție. Victoria de pe teren propriu cu Mallorca a fost a 8-a la rând în toate competițiile și a 5-a din La Liga.

Echipa antrenată de Imanol Alguacil se descurcă de minune în La Liga și după 10 etape ocupă poziția a 3-a în clasament, după liderul Real Madrid și Barcelona.

Real Madrid conduce clasamentul cu 28 de puncte, în timp ce Barcelona și Real Sociedad sunt la egalitate, ambele cu câte 22 de puncte.

Real Sociedad se descurcă la fel de bine și în cupele europene. Parte a Grupei E din Europa League, Real Sociedad conduce clasamentul, cu 4 victorii din tot atâtea meciuri și un total de 12 puncte.

Locul doi în grupă e ocupat de Manchester United, cu 9 puncte, în timp ce pe 3 se află Sheriff Tiraspol, cu 3 puncte. Codașa clasamentului e Omonia Nicosia, care nu a reușit să adune niciun punct în grupă.

Urmăriți Playsport.ro și pe