A plâns Gerard Pique la ultimul meci în tricoul Barcelonei. Retragerea campionului mondial, aplaudată de 100.000 de oameni

Olteanu Ștefan 06.11.2022, 09:35
A plâns Gerard Pique la ultimul meci în tricoul Barcelonei. Retragerea campionului mondial, aplaudată de 100.000 de oameni

Gerard Pique (35 de ani) a fost titular în disputa cu Almeria de sâmbătă seară, din runda cu numărul 13 a campionatului spaniol, care a reprezentat ultimul meci jucat de el în tricoul Barcelonei. Pique a fost înlocuit de Xavi în minutul 83, iar retragerea campionului mondial a fost aplaudată în cor de 100.000 de oameni.

Gerard Pique s-a retras! A jucat ultimul meci în tricoul Barcelonei și a părăsit terenul în lacrimi

Sâmbătă seara, de la ora 22:00, în runda cu numărul 13 din La Liga, Gerard Pique a jucat ultimul meci în tricoul Barcelonei și a pus capăt unei carierei impresionante, pe care și-a construit-o aproape exclusiv în interiorul clubului catalan.

Pique anunțase în urmă cu câteva zile că a venit momentul ca el să își ia adio de la fotbal, iar sâmbătă, în duelul cu Almeria, a jucat ultimul său meci. Xavi l-a trimis în teren din postura de titular, iar în minutul 83 a ales să îl schimbe pentru a-i oferi un „standing ovation” binemeritat.

Sub privirile emoționate a aproape 100.000 de oameni și într-un cor de aplauze, Gerard Pique a părăsit terenul cu lacrimi în ochi. Vizibil copleșit de emoții, fundașul de 35 de ani a cedat banderola de căpitan, apoi a fost îmbrățișat de colegi și s-a dus către banca de rezerve. Și aici, Pique l-a salutat pe Xavi, apoi pe toți jucătorii de pe banca de rezerve și pe toți cei din staff-ul tehnic.

Xavi nu și-a putut stăpâni nici el lacrimile, mai ales că a fost coechipier cu Gerard Pique aproape 7 ani de zile, în intervalul 2008 – 2015, înainte ca actualul antrenor al catalanilor să plece la Al-Sadd, în Qatar.

Pique a evoluat peste 600 de meciuri în tricoul Barcelonei

Format în celebra academie a catalanilor, Gerard Pique a fost cedat, în 2004, în Premier League, la Manchester United. Deoarece nu s-a adaptat fotbalului britanic, el a fost împrumutat în 2006 înapoi în Spania, la Real Zaragoza, după care, în 2008, Manchester l-a vândut înapoi la FC Barcelona, în schimbul a 5.000.000 de euro.

A urmat o perioadă de glorie pentru Gerard Pique. El a adunat 616 meciuri în tricoul celor de la FC Barcelona și a marcat 53 de goluri.

Gerard Pique are în palmares 30 de trofee: opt campionate în Spania, un trofeu în Premier League, patru trofee Champions League, șapte Cupe ale Regelui, trei Supercupe ale Europei și șase Cupe ale Spaniei.

Pentru naționala Spaniei, Gerard Pique a jucat de 102 ori, marcând cinci goluri. A câștigat titlul european în 2012 și titlul mondial în 2010, iar în 2006 s-a impus la Campionatul European U19.

„Meciul de sâmbătă (cu Almeria – n.r.) va fi ultimul meu meci pe Camp Nou.

Vreau să vă spun că am hotărât că a sosit timpul să închei această călătorie. Nu va mai fi nicio altă echipă după Barca. Vreau să devin încă un fan, voi susţine echipa şi voi transmite fiilor mei dragostea pentru Barca… Şi, mai devreme sau mai târziu, voi reveni”, a transmis Pique, înaintea jocului de sâmbătă seară.

Barcelona a învins-o pe Almeria cu 2-0 și a revenit în fruntea clasamentului din La Liga.

„Geri, îți spun în andaluză: “Nimeni nu poate să-ți ia momentele de glorie”. Bucură-te de viață”, i-a transmis Sergio Ramos lui Pique, pe rețelele de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe