A retrogradat cu Dinamo în Liga 2, iar acum a devenit golgheterul lui Bayern Munchen. Povestea prietenului lui Sadio Mane

Bogdan Solomon 25.05.2023, 11:35
A retrogradat cu Dinamo în Liga 2, iar acum a devenit golgheterul lui Bayern Munchen. Povestea prietenului lui Sadio Mane

Fostul atacant al lui Dinamo, Desire Segbe-Azankpo are o poveste cu totul și cu totul specială. Anul trecut retrograda alături de „câinii roșii” în Liga 2, iar acum îmbracă tricoul lui Bayern Munchen și îi merge de minune. Ba chiar se numără printre golgheteri.

Povestea prietenului lui Sadio Mane. După retrogradarea cu Dinamo, golgheter la Bayern Munchen

Bun prieten cu Sadio Mane, atacantul originar din Benin evoluează pentru echipa secundă a bavarezilor, în Regionalliga și este într-o formă de zile mari. În ultima etapă a sezonului a contribuit cu două goluri la victoria obținută în fața celor de la Pipinsried, scor 3-1.

Așa se face că a ajuns la nu mai puțin de 10 reușite, fiind unul dintre golgheterii „satelitului”. Formația de pe Allianz Arena l-a transferat imediat după retrogradarea lui Dinamo – datorită insistențelor lui Mane – și a confirmat așteptările încă de la debut, când a înscris în poarta lui SV Heimstetten. În aceeași partidă a oferit și o pasă decisivă.

În tricoul alb-roșu a bifat doar două apariții și a reușit să marcheze un gol. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru echipe din eșaloanele inferioare ale Franței, precum FC Villefranche, SAS Epinal, AS Pagny, Le Puy Foot, USL Dunkerque, dar a avut și experiențe în Slovacia, la FK Senica, respectiv Anglia, la Oldham Athletic Anglia.

„Sadio m-a ajutat cu toate, pe teren și în afara lui”

Într-un interviu acordat relativ recent, Desire Segbe-Azankpo a vorbit despre prietenia cu starul lui Bayern Munchen, Sadio Mane. Cei doi au crescut împreună la academia de fotbal Generation Foot, în Dakar (Senegal), după care au evoluat pentru formația franceză Metz, dar acum sunt pe cale să se despartă. Asta pentru că Thomas Tuchel intenționează să renunțe la serviciile senegalezului după conflictul cu Leroy Sane.

„Ne-am potrivit imediat. A fost foarte protector cu mine în Franța. Când am ajuns acolo, nu am înțeles limba și mentalitățile. Sadio m-a ajutat cu toate, pe teren și în afara lui. S-a întâmplat firesc. Am fost împreună tot timpul, chiar și în autobuz.

Am continuat să ne sprijinim unul pe altul de la distanță. Eram foarte atașați unul de celălalt și încă suntem. Când aveam timp liber și se putea, m-am dus să-l văd în Anglia. Același lucru este valabil și pentru el. Sunt cel mai dificil adversar al lui la fotbal. Poate pierde în fața tuturor, dar nu suportă să piardă cu mine. Când ne jucăm, e foc!”, povestea atacantul din Benin.

Urmăriți Playsport.ro și pe