A rupt tăcerea după ce a fost suspendată pentru dopaj: „Puteam să mor!”

Bordei Radu 24.10.2022, 09:30
A rupt tăcerea după ce a fost suspendată pentru dopaj: „Puteam să mor!”

Simona Halep nu este prima jucătoare din România suspendată pentru dopaj. În 2014, o jucătoare de 16 ani era depsitată pozitiv cu metandienonă, substanță aflată pe lista steroizilor. Cum sportiva mai practica și culturismul, suspendarea a fost aplicată pentru toate disciplinele.

Elena Căpraru, prima jucătoare de tenis din România, suspendată pentru dopaj

Gazeta Sporturilor povestea cazul sportivei care a fost prinsă că s-a dopat și a fost suspendată timp de 2 ani, pedeapsă redusă, ulterior, la 1 an. Antrenorul de la clubul de tenis unde era legitimată, Dacia Galați, a recunoscut că i-a dat pastila cu substanța interzisă și a fost suspendat pe viață. Elena, care practica și culturismul, a povestit, pentru Libertatea, circumstanțele care au dus la suspendarea ei.

Am fost dopată de antrenor cu Danabol fără să știu ce am luat. Am fost depistată la un concurs de culturism. Eu nu știam ce am luat, nu mi s-a spus. Nu am fost dopată ca să mă ajute la culturism, Danabol putea chiar să mă omoare. De la tenis mi s-a tras.

Antrenorul îmi dădea medicamentul, înaintea unor turnee ITF de prin Galați. Îmi spunea că așa îmi trec emoțiile, avea o cutie plină de pastile la unchiul lui în birou. Eu spun că toate sportivele la acest nivel iau suplimente, dar multe nu sunt prinse. S-a auzit deja despre anumite tratamente de refacere ale jucătorilor mari, povestea Elena

Scapă Simona Halep de suspendare? Președintele Federației Române de Tenis a rupt tăcerea

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a venit cu un anunț clar în ceea ce o privește pe Simona Halep, după ce sportiva a aflat că riscă să primească o suspendare drastică.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă prin regulament de WADA. Astfel, ea fost suspendată provizoriu din tenis, până când Agenția Mondială Antidoping va finaliza ancheta.

Departe de mine gândul că Simona ar putea face aşa ceva, mai ales că a avut o carieră strălucită şi bazată pe muncă. În perioada în care Simona a început ascensiunea şi bătea toate vedetele care dominau tenisul mondial, era verificată cam de 20 de ori pe an. Deci puţin probabil ca cineva să gândească că la rangul ei ar putea să se dopeze. Ea întotdeauna a fost o sportivă care a jucat şi a câştigat corect. Eu exclud varianta dopajului.

Din punctul meu de vedere situaţia nu este clară. Până nu apare a doua probă, până nu va fi verificat, să se vadă exact ce s-a întâmplat, nu putem lua noi o hotărâre sau o decizie definitivă”, a transmis George Cosac

Urmăriți Playsport.ro și pe