A scăpat de Gică Hagi și acum marchează pe bandă rulantă. Torje, eroul echipei sale 

Iosif Pintilie 21.01.2023, 23:46
A scăpat de Gică Hagi și acum marchează pe bandă rulantă. Torje, eroul echipei sale 

Gabriel Torje pare că s-a împlinit, după transferul în Turcia. Fotbalistul român dă goluri pe bandă rulantă, după despărțirea de Farul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi.

Gabriel Torje, gol după gol în Turcia

Fotbalistul român a fost tiular în duelul dintre Genclerbirligi și Boluspor, încheiat sâmbătă cu scorul de 5-1. El a înscris, în minutul 34, golul de 2-0, după ce trei minute mai devreme marcase și colegul lui, Ugur Akdemir. Până la pauză, scorul s-a făcut 3-0, după reușita lui Mete Kaan Demir, din minutul 42.

Și în partea secundă echipa lui Torje a fost mai bună. Scorul s-a majorat la 4-1 în minutul 72, după golul lui Gokhan Altiparmak. Boluspor reducea din diferență prin Safa Kinali, în minutul 87, dar un minut mai târziu tabela era închisă de Barîș Alici.

Gabriel Torje a fost titular în acest meci, dar nu a fost integralist, părăsind suprafața de joc în minutul 69. El marcase și la debutul său pentru Genclerbirligi. În ciuda acestui rezulta, echipa lui rămâne ultima în campionat, cu 10 puncte, cinci mai puțin decât următoarea echipă din clasament.

Torje are de recuperat bani importanți din Turcia

Revnit în Turcia, Torje va avea un salariu uriaș: 20.000 de euro pe lună. Nu mereu i-a mers bine în această țară, însă. Clubul Karabukspor trebuie să îi achite restanțe salariale mai mari de jumătate de milion de euro încă din 2017. Cazul este anchetat de FIFA. Totuși, este puțin probabil că acesta va mai recupera banii, mai ales că echipa a intrat în faliment.

”Eu am niște probleme cu cei de la Karabukspor, unde am pierdut toți banii. Nu numai eu, și alți români. Nu doar am muncit degeaba, dar am cheltui de la noi din buzunar, chirii, mâncare, tot.

Echipa nu a mai avut drepturi la transferuri, după care i s-a luat puncte. S-a dus în liga a doua, a treia, iar acum a patra, la amatori. Este o discuție, dar dacă se va face o echipă nouă, se va face cu culori noi, cu nume nou. Nu este o echipă cu istoria Rapidului. Echipă nouă și datoriile s-au șters. Noi rămânem cu banii luați Nu este normal, dar se mai întâmplă.

Noi ca jucători străini mergem la FIFA și ne cerem drepturile. În momentul acesta, FIFA a făcut pentru jucătorii de genul un fond de o anumită sumă și la finalul anului se dau din acei bani. Dacă ai probleme, iei ceva. Eu aveam o sumă foarte mare de la Karabuk. Dacă ajung să iau 20-30.000 e bine. Aveam mai mult de jumătate de milion de euro de la Karabukspor, fără banii mei din buzunar.

Nu trebuie să ne plângem și să ne gândim. Noi când ne apucăm de fotbal, nu o facem pentru bani neapărat. Trebuie să jucăm cât mai mult din plăcere. Nu putem să jucăm nici pe stomacul gol. Frustrant este când cineva te păcălește cineva. Dacă s-ar spune din prima că nu sunt bani și tu ești de acord, n-ai ce să fizic, dar când te minte, e frustrant.

Am avut același lucru când am plecat de acolo. Mi-au zis că îmi dau în trei luni, iar eu le-am zis să mi-i dea în opt luni, dar să mi-i dea. Și tot nu i-am mai văzut”, a declarat Gabi Torje.

Urmăriți Playsport.ro și pe