A șters pe jos cu Ion Țiriac și a implicat-o și pe Simona Halep: „A cerut 300.000 de euro și Halep era calificată. El știa”

Dragos Stefanescu 20.12.2022, 13:12
A șters pe jos cu Ion Țiriac și a implicat-o și pe Simona Halep: „A cerut 300.000 de euro și Halep era calificată. El știa”

Mihai Rusu, fost jurnalist al postului ”Europa Liberă”, a lansat câteva acuzații uluitoare la adresa lui Ion Țiriac. Potrivit jurnalistului, miliardarul ar fi cerut bani de la Guvernul României pentru organizarea unui turneu de tenis la București.

Acuzații la adresa lui Ion Țiriac. ”A minţit Guvernul pentru 300.000 de euro”

Ion Țiriac este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România. Miliardarul a fost mereu în centrul atenției, însă nici controversele nu au stat departe de el.

În urmă cu un an, Mihai Rusu, fost jurnalist al postului ”Europa Liberă”, a lansat câteva acuzații grave la adresa lui Ion Țiriac. Jurnalistul susține că omul de afaceri ar fi cerut de la Guvernul României 300.000 de euro pentru organizarea turneului de tenis de la București. Motivul invocat de miliardar ar fi fost că Simona Halep putea obține calificarea la Olimpiadă prin participarea la turneul bucureștean. Toate acestea în contextul în care Simona era deja calificată. Rusu a subliniat că până la urmă, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Sorana Cîrstea nu au participat la acest turneu.

În anul 2019, la numai o lună după ce Ion Ţiriac a fost desemnat, nu ales, preşedintele Federaţiei de Tenis, a dorit să organizeze în Bucureşti un turneu WTA realizat cu licenţă unui cetăţean maghiar, care costă 25.000 de euro. Federaţia, Ţiriac, împreună cu George Cosac au cerut, prin MTS, Guvernului României, condus de Viorica Dăncila, bani din fondul de urgenţă suma de 300.000 pentru că evenimentul să aibă loc. Au motivat că turneul oferă o bună oportunitatea de calificare la Olimpiadă a Simonei Halep.

Atenţie, Ţiriac a cerut 300.000 de euro de la Guvern pentru că Halep să aibă o şansă bună de calificare la Olimpiadă, doar că Ţiriac ştia în acel moment că Halep era deja calificată, datorită poziţiei în clasamentul Mondial. Asta e prima bombă, iar a doua bombă este că până la urma Simona nici nu a mai participat. Nici ea nici Mihaela Buzărnescu, nici Irina Begu şi nici Sorana Cîrstea.

Pe 15 noiembrie 2019 s-a şi făcut plângere penală la DNA cu toate aceste date trimise. Halep nu a jucat şi nici nu avea nevoie să joace, era calificată deja. Nota de fundamentare pentru obţinerea banilor a fost falsă. Vă daţi seama ce nevoie aveam noi de banii aceia în 2020, an de pandemie?! 300.000 de euro pentru un turneu profesionist. Ministrul sportului era Constantin Matei. La fotbal se numeşte blat. Bani publici, în condiţiile în care după turneu nu a existat decont publicat pe site”, a declarat Mihai Rusu la Gold FM.

Singurul lux pe care și-l permite Ion Țiriac

În ciuda faptului că are o avere impresionantă, Ion Țiriac a dezvăluit care este singurul lux pe care și-l permite. Omul de afaceri deține brevet de pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică. Flota deținută de compania lui Țiriac este formată din trei aeronave și un elicopter. Miliardarul  a explicat că încă își pilotează singur aeronavele care îi conferă o libertate de mișcare extraordinară și fără de care nu ar putea călători atât de mult.

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lume şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu.

Săptămâna trecută (n.r. când a pilotat ultima dată). Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM.

Am încercat să zbor cu 2-3 odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei”, a declarat Ion Țiriac pentru Antena3.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe