A tăcut, dar Mouratoglou face minuni cu Simona Halep. Destăinuirea campioanei noastre

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.06.2022, 20:40
A tăcut, dar Mouratoglou face minuni cu Simona Halep. Destăinuirea campioanei noastre

Multă lume a apreciat recent că Patrick Mouratoglou nu a reușit să își pună prea mult amprenta pe jocul Simonei Halep, însă fostul lider WTA este de altă părere. Jucătoarea de 30 de ani din Constanța a dezvăluit că antrenorul francez de origine greacă a ajutat-o extrem de mult la nivel mental și că i-a redat motivația și bucuria de a juca tenis.

Simona Halep a explicat cât de mult bine i-a făcut colaborarea cu Patrick Mouratoglou din punct de vedere mental

Simona Halep a demarat colaborarea cu Mouratoglou într-o perioadă în care se lupta să revină la cel mai înalt nivel după accidentarea foarte gravă suferită în luna mai a anului trecut la Roma. Ea a povestit chiar că a fost cel mai greu an din viața ei și chiar că a discutat cu familia sa despre o posibilă retragere din activitate.

Dar, conform spuselor ei, odată cu startul colaborării cu Patrick Mouratoglou, i-au revenit motivația și dorința de a juca tenis. Iar acesta ar fi, în mare parte, meritul antrenorului francez.

Încet-încet, am încercat să văd dacă încă îmi doresc să joc tenis. Și am simțit că încă voiam, dar era foarte dificil. După ce l-am întâlnit însă pe Patrick totul a devenit mai ușor, iar acum sunt foarte motivată. Am dorința aceea de a continua să joc, pentru că simt că pot și simt că încă iubesc sportul.

În fiecare zi în care trăiesc, cred. Iar Patrick crede și el. Mi-a dat încrederea că încă pot să fiu în topul tenisului mondial. Dar asta nu înseamnă că se va și întâmpla. Trebuie doar să îmi ofer o șansă în a da ce am mai bun. Și vom vedea, sunt relaxată, dar motivată să o fac”, a spus Simona Halep într-un interviu acordat celor de la The Guardian.

S-a gândit la începuturile ei în tenis că va ajunge la un nivel așa de înalt?

Cu aceeași ocazie, Simona Halep a fost întrebată și dacă s-a gândit în copilărie, când a făcut primii pași în tenis, că va ajunge vreodată lider WTA sau să câștige turnee de Grand Slam. Iar răspunsul său a fost: „Niciodată nu am spus-o și nu am avut suficientă încredere încât să fiu vocală pe această temă. Dar înăuntrul meu nu am reunțat, cred că știam că am o șansă. Probabil, am avut încredere în mine însămi”.

Wimbledon și-a ales campioana. E Simona Halep! Mesajul superb care a întâmpinat-o pe jucătoarea noastră