A uitat Florin Tănase de transferul ratat? Execuții de maestru ale căpitanului FCSB în cantonament

Olteanu Ștefan / 11.01.2022, 10:56

Aflat în cantonament alături de FCSB, Florin Tănase pare că a uitat de transferul ratat în străinătate și a impresionat cu câteva execuții fine. Căpitanul roș-albaștrilor, care se bate la titlul de golgheter al Ligii I și în acest sezon, i-a lăsat cu gura căscată pe colegi.

A plecat Budescu și a rămas Florin Tănase cu „exterioarele”. Căpitanul FCSB a uitat de transferul ratat

Transferul ratat în Emirate, la Al Nasr Dubai, nu l-a afectat pe Florin Tănase, iar căpitanul roș-albaștrilor se prezintă într-o formă de zile mari. Aflat în cantonamentul de la Berceni, Tănase și-a impresionat coechipierii cu câteva execuții fine, a la Constantin Budescu.
Însă, exterioarele care l-au scos din minți pe Gigi Becali în finalul anului trecut au avut succes în cazul lui Tănase. Aflat la marginea careului, Tănase a trimis elegant mingea cu exteriorul piciorului drept și nu i-a dat nicio șansă portarului. Balonul a căzut fix în vinclu, spre deliciul celorlalți jucători de câmp.

Rămâne de văzut dacă Florin Tănase va avea curajul să lovească mingea la fel de bine cu exteriorul și în meciurile oficiale, având în vedere ce a pățit Constantin Budescu din cauza unor execuții similare:

Facem concurs de extrerioare. El nu vrea să facă fotbal. Vrea recital de exterioare. Ca să ce? Să te laude comentatorii la televizor: ‘Vai, ce exterior!’ Ce exterior?”, spunea Gigi Becali despre Budescu, în luna noiembrie a anului trecut.

Pofta de joc a lui Tănase le dă speranțe celor de la FCSB înaintea primului meci din 2022. În runda cu numărul 22, roș-albaștrii vor primi vizita liderului CFR Cluj, într-un meci care poate fi decisiv în lupta la titlu.
FCSB este la 10 puncte în spatele campioanei și are mare nevoie de un rezultat pozitiv pentru a mai spera la o minune în play-off.
De asemenea, Florin Tănase luptă și în acest sezon pentru titlul de golgheter în Liga I. 9 goluri a marcat căpitanul FCSB până acum, fiind depășit în clasamentul golgheterilor doar de Jefte (11 goluri) și Andrei Ivan (10).
În sezonul precedent, Florin Tănase a marcat un total de 24 de goluri, depășindu-l pe Harry Kane, care a fost golgheter în Premier League cu 23 de goluri.

Florin Tănase, egalul lui Messi și Mbappe. În ce clasament și-a făcut apariția

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) a dat recent publicității clasamentul celor mai buni marcatori ai anului 2021, iar în top apare și numele lui Florin Tănase, care este egalul lui Messi și Mbappe.
Nu mai puțin de 24 de goluri a marcat Tănase pe parcursul anului calendaristic încheiat recent, la fel ca cele două superstaruri menționate anterior.

Astfel, Tănase și-a făcut loc pe o listă care conține și o mulțime de alte nume grele. Pe lângă Messi, Mbappe și Tănase, alți jucători care au mai înscris 24 de goluri în 2021 sunt Mohammed Salah (Liverpool) sau Ciro Immobile (Lazio).
Însă, cu toate acestea, toți se uită de jos la liderul absolut al clasamentului. Lewandowski a încheiat anul 2021 cu titlul de cel mai bun marcator, având nu mai puțin de 43 de reușite.
Podiumul clasamentului a fost completat de Dusan Vlahovic (Fiorentina, 33 de goluri) și Jerry Bengtson (Olimpia Tegucigalpa, Honduras, 32 de reușite).

În ceea ce privește topul golgheterilor din Liga I, în anul 2021, Florin Tănase este lider detașat. În spatele căpitanului de la FCSB se află, la 7 goluri distanță, Jefte Betancor, atacantul Farului Constanța. 17 goluri a marcat Betancor în 2021, 11 dintre reușite fiind înscrise chiar în actualul sezon competițional.
Podiumul este completat de Andrei Ivan, care a marcat tot 17 goluri în 2021, pentru CSU Craiova.

Topul marcatorilor din Liga I în 2021

  1. Florin Tănase (FCSB) – 24 de goluri
  2. Jefte Betancor (FC Voluntari și Farul) – 17 goluri
  3. Andrei Ivan (Universitatea Craiova) – 17 goluri
  4. Ciprian Deac (CFR Cluj) – 14 goluri
  5. Cephas Malele (FC Argeș) – 12 goluri
  6. Deian Sorescu (Dinamo) – 12 goluri
  7. Andrei Ciobanu (Farul) – 9 goluri
  8. Ricardo Valente (Gaz Metan Mediaș) – 9 goluri
  9. Jovan Markovic (Universitatea Craiova) – 9 goluri