A venit replica așteptată! Diego Simeone i-a răspuns lui Pep Guardiola care criticase aspru stilul defensiv al lui Atletico Madrid

Olteanu Ștefan / 08.04.2022, 16:39
A venit replica așteptată! Diego Simeone i-a răspuns lui Pep Guardiola care criticase aspru stilul defensiv al lui Atletico Madrid

Diego Simeone (51 de ani) a venit cu replica mult așteptată după ce Pep Guardiola (51) a descris jocul practicat de Atletico Madrid ca fiind unul „preistoric”. Formația spaniolă a abordat o tactică foarte defensivă în partida tur din sferturile UEFA Champions League, iar Manchester City s-a impus cu mare dificultate, scor 1-0.

Declarațiile lui Pep Guardiola nu l-au atins pe Diego Simeone. A venit replica mult așteptată a lui „Cholo”: „Trebuie să fim umili”

Pep Guardiola a avut o reacție foarte dură după victoria chinuită obținută de Manchester City, scor 1-0 cu Atletico Madrid în sferturile din UEFA Champions League. Madrilenii au abordat o tactică extrem de defensivă la Manchester și nu au avut absolut nicio ocazie de gol pe parcursul celor 90 de minute. În schimb, City, din cele două șuturi pe poartă pe care le-a avut a reușit să înscrie un gol.

La finalul confruntării, Pep Guardiola a descris jocul lui Atletico Madrid ca fiind unul preistoric:

A fost un meci dificil în fața unui adversar puternic, care a jucat într-un sistem tactic de 5-5-0, cu două linii defensive de 5 jucători. Iar fie că vorbim de preistorie, de zilele noastre, sau mergem cu o sută de mii de ani în viitor, să ataci o echipă care se apără cu două linii defensive de cinci oameni este foarte dificil”, declara Pep Guardiola.

Diego Simeone nu s-a simțit atacat de reacția respectivă a lui Pep Guardiola și a răspuns într-un mod diplomat:

Nu mă interesează ce gândesc alții. Fiecare are propriile gânduri, toată lumea trebuie respectată. Noi trebuie să continuăm să fim umili, să muncim și să dăm totul pentru Atletico Madrid.

Nu putem pune preț pe ceea ce spun oamenii din exterior. Trebuie să ne concentrăm pe meciurile noastre. Mâne va trebui să ne confruntăm cu un rival care are la fel de multă nevoie de puncte ca noi. Va fi un meci dur și dificil, pe un teren care întotdeauna este complicat”, a spus Diego Simeone, înaintea deplasării cu Mallorca din La Liga, potrivit Marca.

Și căpitanul lui Atletico Madrid i-a răspuns lui Pep Guardiola. „Eu iubesc acest club încă din preistorie!”

Declarațiile acide ale lui Pep Guardiola au stârnit o reacție ceva mai rapidă din partea lui Koke (30 de ani). Căpitanul lui Atletico Madrid a publicat la o zi după meciul cu Manchester City un mesaj sugestiv pe contul său de Instagram.

Îndrăgostit de Atletico Madrid încă din preiostorie! Mândru că sunt jucător la Atleti”, a fost mesajul transmis de Koke, citat de agenția EFE.

Returul dintre Atletico Madrid și Manchester City se va disputa în Spania, miercuri, 13 aprilie, de la ora 22:00.

Rezultatele înregistrate în partidele tur din sferturile UCL:

  • Benfica – Liverpool 1-3 (returul pe 13 aprilie)
  • Villarreal – Bayern Munchen 1-0 (returul pe 12 aprilie)
  • Manchester City – Atletico Madrid 1-0 (returul pe 13 aprilie)
  • Chelsea – Real Madrid 1-3 (returul pe 12 aprilie)

Și-a dorit, a primit! Pep Guardiola e dorit de una dintre cele mai puternice naționale din lume.