A venit vremea plății pentru Gigi Becali! Patronul FCSB este obligat să achite procentele pentru vânzarea lui Olimpiu Moruțan

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.12.2021, 21:44
A venit vremea plății pentru Gigi Becali! Patronul FCSB este obligat să achite procentele pentru vânzarea lui Olimpiu Moruțan

Gigi Becali l-a cedat la începutul acestui sezon pe Olimpiu Moruțan la Galatasaray în schimbul sumei de 3.5 milioane de euro. Din acești bani, 10 procente trebuie să meargă către cei de la FC Botoșani, echipă de la care FCSB l-a transferat pe mijlocaș în 2018 pentru 1.2 milioane de euro.

Doar că plata acestor bani nu a fost încă făcută din cauza faptului că nu se cunoaște încă suma finală pe care turcii i-o vor plăti lui Gigi Becali. Pe lângă cei 3.5 milioane de euro, mai există unele bonusuri de performanță care se pot adăuga în următoarele etape.

Gigi Becali este în continuare dator la Valeriu Iftime după transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray

Valeriu Iftime a făcut mai multe apeluri către omologul său de la FCSB în aceste luni pentru a se stabili suma exactă pe care FC Botoșani trebuie să o primească în cele din urmă. Iar plata chiar să se facă.

Finanțatorul echipei moldovene nu a avut succes până acum în demersurile sale. Mai mult, Iftime a renunțat să îl mai preseze pe Gigi Becali în legătură cu acest subiect.

El a dezvăluit că de această speță se vor ocupa de acum președinții celor două cluburi. Ifime a explicat și că nu are emoții că ar putea să nu își mai primească banii și este dispus să aștepte cât va fi nevoie pentru aceștia.

Nu-l mai sun pe domnul Becali pentru acest caz. De acum este o chestiune între președinții celor două cluburi, între Cătălin Anton, de la mine, și domnul Argăseală.

Oricum, nu mi-e deloc frică de faptul că nu voi primi banii de la FCSB. Vor lua mai întâi ei banii de la Galata, după care îmi vor plăti și mie partea. Dar, nu este un transfer așa bănos. Suma aceea vehiculată este condiționată de foarte multe bonusuri.

Spre exemplu, FCSB va mai primi bani de la Galata dacă echipa turcă se va califica în primăvara europeană a sezonului viitor, nu acum. Suma reală, certă, este undeva la 3 milioane de euro”, a spus Valeriu Iftime potrivit digisport.ro.

Finanțatorul de la FC Botoșani a refuzat să cedeze procentele pentru Moruțan înaintea transferului acestuia

Valeriu Iftime este nevoit acum să aștepte banii de la FCSB, în contextul în care i s-a propus înainte de transferul jucătorului să cedeze procentele pe care le mai avea în schimbul sumei de 600.000 de euro.

N-am semnat nimic (n.r. o hârtie prin care ar fi luat 600.000 euro). A fost o întrebare pe care a pus-o printr-un impresar domnul Becali. Nu am nimic, avem 10 procente la Moruțan și atât.

N-am semnat nimic, n-am negociat. M-a întrebat dacă îmi dă 600.000 dacă semnez. Am zis că nu, îl vindem și după discutăm”, a dezvăluit Iftime la Digi Sport în urmă ce câteva săptămâni.

Critici pentru Fatih Terim după ce l-a uitat pe Olimpiu Moruțan pe banca de rezerve! Jurnaliștii turci nu l-au menajat pe „Împărat”