A vrut să-i ia la bătaie cu o bară de metal. Imagini uluitoare după meciul din Liga Națională. Jucătorului i s-a făcut dosar penal

George Drafta 21.03.2023, 10:43
A vrut să-i ia la bătaie cu o bară de metal. Imagini uluitoare după meciul din Liga Națională. Jucătorului i s-a făcut dosar penal

Scandalul declanşat la meciul din Liga Naţională de Baschet dintre U BT Cluj şi CSM Oradea ia amploare.

Karel Guzman, jucătorul care a fost eliminat pentru comportament nesportiv, s-a ales şi cu un dosar penal în urma incidentelor pe care le-a provocat în weekendul trecut. La trei zile de la momentele tensionate generate de ieşirea sa nervoasă, apar şi alte detalii care îl incriminează pe cubanezul ardelenilor.

El a fost cu greu oprit de coechipieri şi stewarzi să nu sară la bătaie. Ţinta fiind Nikola Markovic, unul dintre adversarii săi de pe parchet. Conform celor de la ebohoreanul.ro, jandarmii i-au întocmit un dosar penal, iar baschetbalistul va trebui să dea explicaţii în faţa judecătorilor.

Karel Guzman
Karel Guzman

„Jucătorul, după ce a părăsit suprafața de joc, a avut un comportament violent, ca urmare a unor apostrofări ale suporterilor. A ieșit din sala polivalentă, mergând pe șantierul din apropiere, și a luat o tijă de fier striat cu care a vrut să reintre în sală, moment în care a fost oprit de către un coechipier, iar un agent de pază l-a deposedat de obiectul contondent”, a fost precizarea făcută de Alina Ștefan, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Bihor.

Înregistrare şocantă

Karel Guzman nu s-a calmat nici după ce a ieşit din sală. Cubanezul a vrut să reintre în sală, însă „însoţit” de o tijă de metal. Andrija Stipanovic a intervenit însă şi a oprit demersul sportivului.

Clubul U-BT Cluj-Napoca a anunţat că va face propria sa anchetă disciplinară în acest caz.

În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar. Din cunoștințele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violență.

Iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă și bazată pe respect. Clubul U-Banca Transilvania își afirmă pe această cale poziția clară de condamnare ferma a oricăror acțiuni de violență în sport și vă susține întotdeauna spiritul de competitivitate bazat pe fair-play”, a fost comunicatul clubului la care este legitimat Guzman.

Şi-a explicat gesturile în mediul virtual

La rece, Karel Guzman a ieşit cu un mesaj pe o reţea de socializare prin care şi-a cerut scuze pentru incidentul care l-a avut în prim-plan.

Guzman a provocat un incident, mediatizat intens în spaţiul public, sursă foto: Ebihoreanul
Guzman a provocat un incident, mediatizat intens în spaţiul public, sursă foto: Ebihoreanul

„Comportamentul meu a fost inacceptabil. Nu reflectă valorile echipei noastre ori ale baschetului. Vreau să fiu clar în ceea ce transmit și să afirm că am fost provocat de către adversar și de către un membru al staff-ului lor începând de la încălzire. În această situație, am lăsat să iasă din mine tot ceea ce este mai rău.

Am devenit o persoană pe care nu am recunoscut-o. Chiar îmi pare rău de orice daună și dezamăgire pe care am provocat-o. Voi lucra din greu să-mi impun autocontrolul. Orice acțiune are consecințe și sunt gata să-mi asum totul. Respect și accept orice acțiune disciplinară pe care clubul o va emite”, a transmis sportivul cubanez.

Urmăriți Playsport.ro și pe