Abia scăpat de sub mâna lui Becali, Dică pune tunurile pe cluburile românești: „La 80% dintre echipe sunt oameni de-ai conducătorilor”

Robert Zanfir 15.11.2022, 17:52
Abia scăpat de sub mâna lui Becali, Dică pune tunurile pe cluburile românești: „La 80% dintre echipe sunt oameni de-ai conducătorilor”

Nicolae Dică (42 de ani) spune că nu duce lipsă de oferte, după despărțirea de FCSB. Antrenorul speră să aleagă oferta corectă și acuză că echipele românești sunt controlate de șefi și de oamenii lor.

„Nu mă mai întorc niciodată la FCSB”, a spus Nicolae Dică după ce și-a anunțat demisia. Al doilea mandat pe banca roș-albaștrilor s-a terminat brusc pentru antrenorul care nu vedea nicio problemă în a lucra cu Gigi Becali. Acum, Dică acuză controlul pe care șefii îl asupra cluburilor. Și în cazul lui, Europa se poate dovedi salvatoare.

Abia scăpat de sub mâna lui Becali, Dică pune tunurile pe cluburile românești

Nicolae Dică pare că regretă al doilea mandat de la FCSB. Antrenorul s-a certat cu Mihai Pintilii, l-a acuzat pe Florin Tănase pentru „trecerea” pe care o are la Gigi Becali și chiar a intrat în gura lui Mihai Stoica.

Tehnicianul este acum în căutarea celei mai bune variante pentru viitorul carierei sale. Totuși, spune printre rânduri că nu este deloc încântat de situația în care se zbate fotbalul românesc:

„Nu știu, vedem. Nu m-au căutat cei de la Mioveni, deocamdată nu. Trebuie să mă gândesc foarte bine unde voi merge. Am antrenat deja o echipă şi pot antrena doar două echipe într-un an, aşa că trebuie să mă gândesc foarte bine unde voi antrena. Eu sunt genul de antrenor care vrea să antreneze mai mult, nu doar trei luni.

Se spune că Mioveni e foarte jos. Din punctul meu de vedere nu e diferenţă mare între echipe, între primul loc şi ultimul. Mioveniul a pierdut pe final cu Farul.

Am avut nişte discuţii, aşa, din ţară. Am avut şi din străinătate, mi-au spus doar dacă vreau să merg şi le-am spus să vină cu oferta concretă şi discutăm, că aşa pe vorbe… În România, la 80% dintre echipe sunt oameni de-ai conducătorilor. E important ca oamenii care sunt la orice club să fie alături. Şi eu am fost secund cu Gâlcă”, a declarat Nicolae Dică la Orange Sport.

Nu mă mai întorc la FCSB. Am fost de două ori, mi-e de ajuns. Chiar dacă patronul a zis că mă voi întoarce.Familia s-a consumat în această perioadă, eu la fel, și e mai bine așa.Am fost acolo și am făcut niște lucruri bune. Am avut ambiția să ne calificăm în Conference League și am reușit.Am fost criticat în grupe, nu în preliminarii,
Nicolae Dică, la DigiSport.