Absențe sigure de la ultima acțiune a naționalei României în 2022. Fără Alibec și Tănase în amicalele cu Slovenia și Moldova

Bordei Radu 14.11.2022, 22:52
Absențe sigure de la ultima acțiune a naționalei României în 2022. Fără Alibec și Tănase în amicalele cu Slovenia și Moldova

Ghinion pentru Edi Iordănescu, nu îi poate folosi pe Alibec și Tănase în amicalele cu Slovenia și Moldova. Selecționerul spera să testeze mai multe formule pentru meciurile din preliminariile pentru Euro. Din păcate nu se va putea baza pe doi dintre cei mai importanți oameni de atac.

Cât lipsesc Alibec și Tănase. Fostul căpitan de la FCSB nu mai joacă în 2022

Denis Alibec s-a prezentat în cantonamentul echipei naționale, deși se accidentase la ultimul meci al Farului. Atacantul spera să nu fie nimic grav și să poată juca și la națională. Dar verdictul nu a fost unul favorabil. GSP anunță că Alibec ar fi suferit o ruptură musculară, ceea ce îl va ține departe de teren aproximativ trei săptămâni. Atacantul își va ajuta însă echipa de club la ultimele partide din acest an.

Mult mai rea este situația lui Florin Tănase. Acesta s-a accidentat în ultimul meci al celor de la Al Jazira, 0-1 cu Al Wahda. Atacantul a rezistat doar 15 minute pe teren, apoi a fost înlocuit de Coulibaly. Iar afecțiunea suferită este una gravă, are un ligament afectat. Tănase și-a luat adio de la 2022, va sta minim 6 săptămâni departe de terenul de joc.

Critici pentru selecționer. Gică Popescu nu vede cu ochi buni alegerile lui Iordănescu junior

Președintele Farului și-a exprimat dezaprobarea pentru o parte din alegerile selecționerului, în vedera ultimei acțiuni a echipei naționale. Gică Popescu este convins că puteau fi aduși mai mulți jucători de la liderul Superligii.

„Edi Iordănescu a făcut o mare nedreptate cu doi jucători de la noi, Marian Aioani și Pitu. Aioani este portarul echipei de pe primul loc, care a luat cele mai puține goluri anul acesta și, văzându-i pe cei trei goalkeeperi convocați Moldovan, Târnovanu și Mihai Popa, ar fi putut să se numere și el printre ei.

Plus Alexi Pitu. Cred că e cel mai bun pasator din Liga 1, este printre cei mai în formă atacanți și pasatori din campionat. Văzând lista de jucători, cred că Pitu s-ar fi putut regăsi ușor printre ei, fără nicio forțare, a declarat oficialul Farului la Prima Sport.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Slovenia și Moldova

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 1/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt, 0/0)